Телефонът на Nothing ще се продава чрез система с покани

Телефонът на Nothing ще се продава чрез система с покани

Първият смартфон на Nothing, който очакваме да бъде представен на 12 юли, ще има ограничено предлагане в началото и ще може да бъде закупен само през система с покани. Подходът е сходен с този от началото на съществуването на OnePlus – компания, която беше основана от създателя на Nothing Карл Пей.

По този начин устройството ще може да бъде закупено първо от феновете на Nothing от общността, които подкрепиха компанията и дори инвестираха в нея. След това се очаква продажбите да бъдат отворени и към останалите потребители. Системата ще позволи на компанията да стартира продажбите, докато оптимизира производствения процес и увеличава капацитета.

Междувременно стана ясно, че устройството няма да се продава в САЩ и Канада в началото и ще е насочено главно към европейските потребители. От изявление на компанията става ясно, че смартфонът ще работи “непредсказуемо” в мрежата на T-Mobile, няма да поддържа VoLTE в AT&T и няма да има никакво покритие при Verizon.

Това не е изненадващо решение, защото стъпването на американския пазар не е лесна задача особено за стартираща компания. Nothing посочва, че ще се фокусира върху силните партньорства с европейските оператори, но все пак има големи планове в бъдеще да предложи смартфон и за американския пазар. Засега устройството ще е достъпно за част от американските частни инвеститори в компанията под формата на затворена бета програма.

Оферти на деня