Телефоните на бъдещето

Телефоните на бъдещето
Бъдещето, особено това на технологиите, е особено подходящо за развихряне на дизайнерските фантазии. Поредните проекти, дело на руския дизайнер Дима Комисаров, показват три напълно различни варианта на мобилни телефони.
Първото от устройствата - C'ALL, е с размери 54 x 85.6 мм и комбинира освен възможности за видеокомуникация и електронен портфейл с опция за каталогизиране и ползване на отстъпки в цените на различни услуги и продукти, универсално дистанционно управление за различна техника, електронен ключодържател, скенер за пръстови отпечатъци, GPS и игрова конзола. Устройството може да работи и като мултимедиен плеър и дори като работна станция с операционна система, заредена чрез Интернет.
Вторият телефон е предназначен за забавление и носи името GMEA. Вместо да заложи на виртуални игри, каквито са повечето днешни мобилни забавления, той е заложил на една проста и ефективна концепция. Клавиатурата представлява познатият пъзел, при който 15 квадратчета трябва да се подредят в 16 полета.
Balloophone е смартфон с цветен, чувствителен на допир дисплей и с форма, вдъхновена от изкуството на комиксите. Телефонът се адаптира към предпочитанията на собственика му и използва характерен за любимите му комикс герои език, като съдържа съответни изображения, рингтонове и игри. Издадената част е USB диск, служещ за обмяна на информация с компютър. Върху задния панел присъства още един дисплей, показващ различни надписи.
http://www.plusminus.ru/index.html