Telegram вече поддържа видеоразговори с до 1000 участници

Telegram вече поддържа видеоразговори с до 1000 участници

Преди около месец Telegram добави дългоочакваната функция за групови видеоразговори, но тя беше достъпна само за първите 30 потребители в даден гласов чат. Приложението вече е готово да разшири драстично възможностите на услугата и в момента е възможно груповите видеоразговори да включват до 1000 зрители, а картина може да се предава от 30 потребители. Компанията посочва, че продължава да разширява лимита на зрителите.

Сред другите новости в Telegram са споделяне на видео съобщения с по-висока резолюция и възможност за разширяването им за показване върху по-голяма част от екрана. При записване на такива съобщения се поддържат жестове за мащабиране на картината от основната камера. В допълнение мултимедийния плеър в приложението поддържа промяна на скоростта на възпроизвеждане на видеото. Друга новост е опцията за споделяне на екрана заедно със звук при провеждане на видеоразговори между двама потребители.

Сред добавките са още период за изтриване на съобщенията в чат след 1 месец, рисуване върху снимки с по-висока прецизност чрез намаляване дебелината на четката при мащабиране на изображението, подобрен редактор на изображения в компютърното приложение на Telegram, обновени анимации, още анимирани емоджита, а версията за iOS е получила нов интерфейс на камерата, както и повече инструменти за работа със съобщения.

Източник: Telegram