Telenor поддържа VoLTE за още 4 модела на Samsung

Telenor поддържа VoLTE за още 4 модела на Samsung

Telenor обяви, че разширява броя на смартфоните, за които поддържа услугата Voice over LTE или VoLTE. От възможността да провеждат разговори през 4G мрежа с HD качество вече могат  да се възползват и потребителите на Samsung Galaxy A8, Galaxy S9, Galaxy S9+ и Galaxy Note9. Така устройствата, които поддържат технологията в мрежата на Telenor, вече са над 20. Компанията посочва, че увеличаването на списъка с устройства, които поддържат VoLTE в мрежата, е двустранен процес с участието на телекома и производителите на мобилни телефони.

Производителите осигуряват софтуер, който да покрие техническите изисквания на оператора, и след съвместни тестове и одобрения, функцията може да бъде активирана чрез софтуерен ъпдейт на мобилните устройства. Предимствата на VoLTE включват по-кратко първоначално време за свързване между потребители, които ползват технологията, а освен това по време на разговор може да продължи да се ползва 4G мобилен интернет без прекъсване на връзката. 

  • Защото трябва да го потвърдят със сигурност. Така ако нямаш Волте на този телефон и им звъннеш ще ти го подкарат някак. Всички Xiaomi май работят с Volte-то им просто не могат да им помогнат ако не работят. Звънях им за моя редми 5 плюс и нищо не можеха да направят. След 5 дни получих ъпдейт и си тръгна само.
    zazabg
  • Note 9 в мрежата на Теленор има VoLTE откакто съм го взел (24.08.), нямам си идея защо чак сега официализират това за този модел. Явно не им се занимава да пускат прессъобщения за един модел, чакат да се съберат 3-4 и тогава го публикуват;)
    gog88