Тестова програма дава достъп на Sony Xperia Z2, Z3 и Z3 Compact до Android 6.0

Тестова програма дава достъп на Sony Xperia Z2, Z3 и Z3 Compact до Android 6.0

Android 6.0 все още се използва от много малка част от устройствата с платформата (1,2% в началото на февруари), но през идните седмици този дял ще се увеличи сериозно. HTC и LG вече стартираха ъпдейта за избрани свои модели, а през последните дни и Samsung започна да разпространява софтуера за Galaxy S6. Серията Sony Xperia Z5 също има достъп до най-новата версия на Android, но японската компания се кани да я пусне до по-голям брой устройства.

Sony обяви, че започва програма, която ще даде достъп до тестова версия на Android 6.0 за някои потребители на Xperia Z2, Z3 и Z3 Compact – според информация на сайта Xperia Blog тестовете са достъпни на определени пазари, сред които са Италия, Испания и Холандия. Включването в програмата става през специално приложение от Google Play Store, но наличните места са ограничени.

Източник: Xperia Blog

 • Мерси. Понеже съм с 2ката и затова ми беше интересно дали има нещо подобрено в тройката. Иначе общо взето и 3+ е същият като 3. Сега вече 5иците изглеждат уж по-напред като цяло, но скоро ще излезе и 6... Общо взето, луда работа! :D Иначе съм доволен от 2ката. Да видим Android Marshmallow как ще се държи, като го пуснат.
  qnkokostov21
 • И двата са добри, заслужават си. Разликата е много малка, Z3- ката е малко по-удобен в ръката и с една идея по-добра слушалка и батерия. Звукът на стерео говорителите е идентичен както и през слушалки.
  Gosheto08
 • (yes) Кой от двата телефона е по-добър и има ли някаква съществена разлика между тях?
  qnkokostov21
 • Аз също съм в очакване на най-новия Андроид.От високия им клас имам и Z2 и Z3, така че е супер, че и за двата модела е помислено. Браво.
  Gosheto08
 • (yes)
  qnkokostov21
 • Щом вече има тестова програма сигурно ще е съвсем скоро.
  chilko