Тестове разкриват информация за таблета на Google

Тестове разкриват информация за таблета на Google
След всички слухове напоследък вече не се съмняваме, че Google ще пусне и таблет от серията Nexus и че Asus ще е един от производителите на такова устройство. Поредното доказателство за това се появи на страниците на RightWare под формата на резултати от тестове на устройство, което носи името Google Asus Nexus 7, работи с процесор NVIDIA Tegra 3 и разполага с дисплей с резолюция 768 x 1280 пиксела. Работната честота на процесора на таблета е 1,3Ghz, а като графичен процесор се споменава NVIDIA ULP GeForce.

От Android Police са успели да изровят и други данни за устройството и от тях разбираме, че кодовото име на таблета е grouper, което следва традицията на Google да избира имена на риби за продуктите си. Така например Motorola Xoom е бил познат като wingray и stingray, Nexus One е mahi-mahi, а G1 е trout. Името Nexus 7 пък потвърждава, че ще има 7" дисплей. Споменава се и версия на софтуера JRN51B, което според сайта може да означава, че работи със следващата версия на Android - Jelly Bean.

http://www.androidpolice.com/2012/05/29/an-asus-nexus-tegra-3-tablet-has-potentially-been-outed-shows-android-jelly-bean-is-version-4-1/