Дисплеите на някои тестови бройки на Samsung Galaxy Fold вече дефектират

Дисплеите на някои тестови бройки на Samsung Galaxy Fold вече дефектират

Samsung се готви да започне продажбите на смартфона със сгъваем дисплей Galaxy Fold и вече разпространи тестови бройки от устройството към много медии в Щатите, където смартфонът ще е наличен от 26 април. Два дни по-късно започнаха да се появяват и първите оплаквания за повреди на тестовите устройства.

Дитер Бон от The Verge посочва, че неговото устройство се е сдобило с издатина в сгъвката на екрана, която може да се дължи на повреда в механизма за сгъване или пък да е свързано с попадането в него на някакво външно тяло. Малко по-късно натискът е довел и до повреда на дисплея.

Дитер Бон посочва, че за краткото време на употреба пластмасовото покритие на дисплея вече е успяло да се надраска. За жалост това не е единствен случай. Стив Ковач от CNBC демонстрира с видео как само след ден на употреба дисплеят на Galaxy Fold е дефектирал.

Марк Гурман от Bloomberg също няма късмет - дисплеят на тестовия телефон е отказал, но това може да се дължи на премахването на предпазното фолио върху панела. Очевидно то не трябва да се сваля, защото е част от конструкцията на дисплея, но Гурман го е направил въпреки предупреждението да не се сваля.

Маркес Браунли също се опитал да свали фолиото и това довело до повредата на дисплея. Това със сигурност са неприятни инциденти за телефон, който струва 2000 долара, но се надяваме, че става дума за изолирани случаи и първите потребители няма да се сблъскат с такива проблеми. Не е изключено да става дума за дефектна партида, защото Samsung показа, че подлага телефоните на множество тестове за издръжливост.

Източник: The Verge

Ново

Ето и официалното становище на Samsung.

Оферти на деня

 • Това, че самсунг правят от толкова време телефони не е фактор.

  Просто бяха притиснати от пазара и искаха да са първи преди всички.
  Това означава, че не са могли да правят пълни тестове (правили са машинни тестове на отваряне и затваряне, но това далеч не е аналог на реални условия на употреба).

  Другото, което ми се върти в главата е - Обърнете внимание по колко много изтекла информация има за всеки един телефон месеци преди той да излезе, а в случая на Фолд нямаше никаква информация как ще изглежда, като изключим слуховете, че самсунг работят по подобна машинка.
  Това означава, че дори в компанията проектът е бил доста таен и до него са имали достъп много по-малко хора от други проекти като следващия галакси и т.н. (това е единственият начин да запазят тайната), което пък означава автоматично, че не е имало достатъчно голяма таргет група за реални тестове.

  Важното е, че са първи и че имаха благоразумието да отложат старта на продажбите за да изчистят проблемите.

  Обикновено нямам никакви симпатии към самсунг и не съм им фен, както и в този случай съм далеч от хорските мнения, че това е бъдещето на мобилните телефони, но не мога да си изкривявам реалността защото не съм фен или не ми харесва марката.
  Това си е нова технология, изисква много вложения и време и е нещо, което малко или много ще направи измествания в пазара на телефони, за което просто не мога да кажа нищо лошо.

  Браво на Самсунг.
  radko89
 • Сега кацна. Беше в друга галактика. :lol:
  Вито
 • Аполон, пак ли се появи със световната конспирация срещу любимците ти ? И не са проблемите само в две тестови бройки !
  Боби13
 • А дали това не е умишлено, с цел да се компрометира Samsung? От 40 раздадени телефона само 2 са имали и то толкова огромен дефект! Все едно Samsung до сега ни са правили телефони и не са ги тествали! Работата е ясна. И аз така си мислих преди, но ето тази новина е прясна:
  https://mobilebulgaria.com/news/samsung-pribira-vsichki-testovi-broyki-na-galaxy-fold
  Ванката
 • А дали това не е умишлено, с цел да се компрометира Samsung? От 40 раздадени телефона само 2 са имали и то толкова огромен дефект! Все едно Samsung до сега ни са правили телефони и не са ги тествали! Работата е ясна.
  apolon25
 • Поне видя бял свят за разлика от Airpower :)
  radko89
 • Този модел ще последва съдбата на Airpower
  engadget
 • Този модел ако е толкова кекав, няма да предлагат застраховка или ще е много скъпа, с ограничен брой поправки ммм замени.
  tzincbg
 • Не купувайте устройство без застраховка.
  didolinka
 • А това с монетите и ключовете не съм се и замислял. Все ще се завре нещо. :)
  tzincbg
 • Клиентите ще си платят,за да са тестери Не вярвам клиентите да си "платят" за това.. Със сигурност от Самсунг ще уважават гаранциите.. То като се пусне в продажба телефона тепърва ще виждаме такива случаи на хора които са го отворили по-рязко, влязли монети и ключове по средата и още много..
  mishobehar
 • А уж това беше по-здравият вариант. :D
  muamamu1
 • т.е. купуваш си телефон от стъкло и керамика за премиум усещане, който трябва да "облечеш" със силиконов калъф. А сега вече и дисплея трябва да е със защитно фолио.
  aladin
 • Клиентите ще си платят,за да са тестери
  engadget
 • В другите случаи дисплеят се е счупил и без отлепване на фолиото, така че явно има нещо друго. Възможно е и да е умишлено. Няма да се учудя, това да са потребители решили да изкарат малко пари, предизвиквайки общественият интерес. Да видим разследването, какво ще покаже...

  Имам клиент, който все още си пази Ноут7-та и не е мръднала. Сложил е някакъв ром и дори в момента е с андроид 9.
  Това са все хора от уважавани медии, но все пак някои от тях не са разбрали, че фолиото не трябва да се отлепва. Щом не смятат да отлагат старта на продажбите в САЩ на 26 април явно са уверени, че устройството е наред. Може би наистина тази ранна партида има някакъв проблем, но пък точно нея да пратят на медиите...

  Така или иначе това прави лоша услуга на всички, които искат да пуснат телефони със сгъваеми дисплеи. Потребителите вече гледат подозрително на този тип устройства, а след този случай ще станат още по-предпазливи.
  chilko
 • Факт е, че Huawei не бързат, знаят, че технологията е много деликатна, ще огледат, ще изчакат, ще разглобят бройки на fold, ще подобрят техния модел в движение.
  tzincbg
 • В другите случаи дисплеят се е счупил и без отлепване на фолиото, така че явно има нещо друго. Възможно е и да е умишлено. Няма да се учудя, това да са потребители решили да изкарат малко пари, предизвиквайки общественият интерес. Да видим разследването, какво ще покаже...

  Имам клиент, който все още си пази Ноут7-та и не е мръднала. Сложил е някакъв ром и дори в момента е с андроид 9.
  Ванката
 • В другите случаи дисплеят се е счупил и без отлепване на фолиото, така че явно има нещо друго.
  chilko
 • Ей, като вземат така да казват тъпите потребители.... То не пише... Аз нищо не съм направил... Както гласи поговорката: Зад всеки развален компютър седи един човек, който "нищо не е пипал" За съжаление няма все още идиотоустойчиво устройство с клас IP99 създадено все още....
  hristonikolov
 • Поне не гърми.
  Вито