Тим Кук е против комбинирането на iPad и Mac

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук продължава да е противник на идеята за сливане на продуктовите линии iPad и Mac. В интервю за изданието Sidney Morning Herald той заявява, че според него евентуално обединение на продуктите ще доведе до твърде много компромиси, които в крайна сметка ще се отразят негативно и на таблетите и на компютрите.

Кук счита, че потребителите също не са особено ентусиазирани от такава идея и не е това нещото, което очакват от страна на Apple. Той подчерта, че на работа използва Mac, а в домашни условия и по време на пътувания разчита на iPad. Линията на Кук на съпротива срещу обединението на продуктовите линии не е нова. Той сподели това мнение преди години и очевидно не го е променил.

В същото време обаче Apple все пак предприема сериозни стъпки за по-голяма интеграция на своите платформи. По информация на Bloomberg една от новостите в iOS 12 и macOS 10.14 ще е възможността разработчиците да програмират приложения, които ще работят и с двете платформи. Шефът на Apple споделя също пред изданието, че първият му компютър е бил Apple IIc.

Източник: Sidney Morning Herald