Тийзър на Xiaomi Mi Mix 2 обещава още по-впечатляващ дизайн

Смартфоните с безрамкови дисплеи са на път да се превърнат в следващата основна тенденция на пазара на устройства, а през идните месеци ще видим още много модели, които ще се опитат да спечелят потребителите с подобен дизайн. Xiaomi беше сред първите компании, които решиха да променят представите ни за това как може да изглежда един смартфон с премиерата на модела Mi Mix през миналата година, но скоро може да ни изненада отново с неговия наследник. Премиерата на Mi Mix 2 се очаква тази есен и е повече от сигурно, че устройството ще подобри своя предшественик в много отношения.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Очакваме промени и по отношение на дизайна, като не е изключено дисплеят да заеме още по-голяма част от предната част на устройството. Това подсказва концептуално видео от дизайнера Филип Старк, който взе активно участие в проектирането на Mi Mix. То е публикувано в профила във Facebook на неговото студио и разкрива един от вариантите за продуктов дизайн, който е създаден за телефона. Видеото все още не показва финалния дизайн на телефона, но все пак виждаме устройство, което напомня на Galaxy S8, но с липсваща рамка над дисплея и със силно намалено пространство под него. Дали Mi Mix 2 ще изглежда така, ще разберем през идните месеци.

 • Всички май говорим едно и също. Шарп измислиха първи този готин дизайн, но нямаха мускулите да го наложат. След това Самсунг първи ги изкопираха с С7, но след това Xiaomi изкопираха Шарп още по-смело и снежната топка се засили по склона, че стигна до iPhone 8. Е скоро почти всички телефони ще са такива.
  kapron
 • Много добре казано (yes)
  Мilen
 • Аз лично бях чувал за моделите на Шарп, но пукотевицата се вдигна покрай Ми Микс. И даже бях се навил да го взимам, спря ме говорителят, който хем беше тих, хем можеха да те чуват всички наоколо, докато ти говорят. Плюс неясният звук. Камерата отделно. Това, което не ми харесва на мен и в Ми Микс 2, както и в С8/+, е заобленият дисплей по краищата. Лично мнение, екранът трябва да е точен правоъгълник. И по другата тема, не можах да разбера какво се дерат всички, китайски бил, не бил китайски. Какво значение има и колумбийски да е. Ако ти дава, каквото искаш и ти върши работа, лошо няма. На мен на Самсунг флагман ми е изгаряло дъното плюс два модела с проблеми с екрана. Произведени така. Сега какво, да кажа Самсунг никога? Или предразсъдъци? Всеки се бори за място под слънцето и за не-фенбой промитите мозъци има само продукти, не марки. Нещо, като е добро, ще се чуе и по XDA, и навсякъде другаде. Пък там хората тестват и харесват, не ядат ябълки и извити екрани, докато пасат с другите овце на опашка от 4 през нощта с преордер...
  MEnergy
 • Нещо по темата?!?! По коя тема? [Quote]Всичко това се случи СЛЕД като Xiaomi представиха Mi MIX- уникален и иновативен телефон с куп технологии без аналог до тогава- сензорите под дисплея, говорителя и т.н. Всички изригнаха- фенове, сайтове, потребители...[/Quote] Ти с два поста уби темата, а се чудиш защо никой не пише нищо по темата. Може ли да ти задам един въпрос, нищо че съм ти паднал в очите? Ти, лично, колко апарата на тази марка си ползвал за седмица, месец или година? Ама честно...
  algor
 • Прав си наистина. Прерових нета да прочета инфо за продадените до тук бройки от Mi Mix и нищо не открих...абсолютно нищо. (woo) Ето няколко скрийншота и забележете, кой от кого копира. Защо новия Микс не е запазил вида си, че да се различава от другите? Да се посмееме заедно:
  Ванката
 • Прав си наистина. Прерових нета да прочета инфо за продадените до тук бройки от Mi Mix и нищо не открих...абсолютно нищо. (woo) Ето няколко скрийншота и забележете, кой от кого копира. Защо новия Микс не е запазил вида си, че да се различава от другите? Да се посмееме заедно:
  Ванката
 • Човек моля те спри се бе, само се излагаш. Как може да напишеш изречение че телефона им е бил иновация и уникален, а в следващото да кажеш "вярно че шарп преди това правиха такива" Всички разбрахме какво искаш да кажеш, но не можеш да убедиш никойв това което мислиш. А това с високоговорителите е направо безсмислено да се коментира. Все едно да кажеш че Нокия за първи път създава телефон с камера, но Сони ериксон за първи път я центрират по средата. Това е просто доусъвършенстване. А си в голям грешка да кажеш че никой не им е обърнал внимание, дори сайтове. Телефона беше доста коментиран, още тогава се знаеше че това е бъдещето. "Големите фирми последваха новия тренд" Егати тренда 400/500 милиона продадени бройки, или докато говорим са станали 600? Не мисля че са продали повече от Sharp, я ровни малко в интернет и напиши какво си намерил че си банален вече.
  feuer34
 • Типично тролско изказване, падаш ми в очите. Нещо конкретно по темата? Иначе още в трети клас се учи четене на текст с осмисляне. Какво трудно има в това да осмислиш нещо толкова елементарно- телефоните на Шарп бяха достъпни само в Япония, никой не им обърна внимание- нито феновете, нито специализираните сайтове и форуми, не създадоха глобален тренд, който да се последва от всички големи играчи... Всичко това се случи СЛЕД като Xiaomi представиха Mi MIX- уникален и иновативен телефон с куп технологии без аналог до тогава- сензорите под дисплея, говорителя и т.н. Всички изригнаха- фенове, сайтове, потребители...Големите фирми просто последваха новия тренд.
  Мilen
 • [Quote]точно те създадоха глобалния тренд на все по-голяма площ на дисплея от предния панел на телефона с първия Mi Mix[/Quote] [Quote]Разбира се, съществуваха няколко модела на Sharp с такива дисплеи, но те се продаваха само в Япония[/Quote] :D Милене, извинявай, ама добре ли си?
  algor
 • Xiaomi вкараха технологии в този дисплей които конкуренцията не предлага - сензора за близост и спийкъра са зад дисплея и работят на различен принцип.
  iavorski
 • Sharp Aquos е от август 2014.
  mobili
 • Че по кои пазари по-точно се продаваше Mi Mix, аз в половин Европа по магазините не съм го виждал. И какъв глобален фурор са предизвикали? Колко милиона бройки са продадени от него? Да, ако трябва да дам мнение за телефона е че е страхотен в доста отношения, но идеята съвсем не е тяхна за това и японци от Шарп и Фиджитсу още преди няколко години ги продаваха в Сев. и Южна Америка, Азия и Русия. Телефоните обаче бяха скъпи, за слабите си характеристики и нямаше производство на толкова много бройки. Нека не преувеличаваме излишно, просто си дойде времето за масово производство на подобен тип дисплеи, Шиоми въобще не са създавали някакви основи за топ фирмите, че и да взимат идеи Самсунг и ЛГ от тях при положение че още преди 4 години има по азиатските пазари подобни телефони.
  feuer34
 • Страхотно! Отново браво за Xiaomi! Нека да напомним, че миналата година точно те създадоха глобалния тренд на все по-голяма площ на дисплея от предния панел на телефона с първия Mi Mix. Устройството предизвика такъв фурор, че го последваха всички големи играчи- Самсунг, ЛГ, а сега и Apple с юбилейния Айфон 8. Разбира се, съществуваха няколко модела на Sharp с такива дисплеи, но те се продаваха само в Япония, без да могат да предизвикат глобалния отзвук и нов тренд, зададени от Xiaomi!
  Мilen
 • какво говориш даже ще фалират и от ейпъл и самсунг. Само че при едно условие, ако всички хора на земята имаха мозък колкото теб.
  feuer34
 • Не е нужно да ти отговарям, ти вече имаш формирано мнение.
  mobili
 • жесток е! само камерата да пипнат и ще отвеят разните сонита. елжита и други двукасетъчни касетофони дето ни пробутват!
  kapron
 • Не съм го ползвал, защото не струва. Ти с какво го запомни? Имаше ли нещо изобщо запомнящо се в това започнато и незавършено нещо?
  milenski73
 • Колко време ползва първия микс?
  mobili
 • Поредната китайска бангия. Колкото "хубаво" беше първото, толкова ще е и това.
  milenski73
 • Конкурентите вече изостават :).
  julianjulian10