TomTom пусна навигационно приложение за Android

TomTom пусна навигационно приложение за Android
Изборът измежду приложенията за навигация, не само за Android, почти никога не се е свеждал само до Google Maps, но приложенията на компании, известни с опита си в картографирането, обикновено не са безплатни. Такъв е случаят и с приложението на TomTom, което вече можете да намерите в Google Play. В зависимост от региона, за който осигурява карти, то струва 50 долара (толкова е за Западна Европа), но срещу тях потребителите получават възможност за офлайн навигация, което ще улесни живота ви, ако пътувате по затънтени пътища, които операторите не покриват толкова добре, или пък сте се запътили в чужбина и искате да избегнете високите роуминг такси.

Освен това с приложението на TomTom потребителите получават и предупредителни сигнали за полицейски камери (поне за някои държави), безплатни ъпдейти на картите и навигация с отчитане на трафика за страните, в които има такива данни. Засега приложението не е съвместимо с всички телефони с Android и работи само с Android 2.2 или по-нова версия и резолюция на екрана 800 x 480 или 854 x 480 пиксела, но от TomTom обещават да решат този проблем до края на годината.

http://www.tomtom.com/en_gb/products/car-navigation/tomtom-navigation-for-android/index.jsp

 • Не знам аз пък най-доволен съм си от iGO. Принципно и Navitel много си заслужаваха, ама алчните руснаци си промениха политиката преди 3-4 месеца и осраха всичко. Добре, че го направиха преди да преведа парите да им купя навигацията, че на там се бях ориентирал. Хубавото на Навител до преди тези 4 месеца беше, че можеше да се използват картите на BGRouting. Сега станаха алчни руснаците и изобщо няма да им дам пари за тяхната навигация. А iGO за мен е най-добрата в момента за Андроид, а не е като да не съм инсталирал всички възможни за Android. Хем готин interface, хем подробна карта и POI.
  nmnikolov
 • Съгласен съм с теб, но ми вършат добра работа посочените от мен. Длъжен съм да отбележа обаче, че последните две години ползвам услугата само в София и от време на време в Пловдив. Преди около две години обаче (когато имах възможност да пътувам повечко) ползвах едно N97 mini (страхотна машинка) с Nоkia Maps и смея да твърдя, че по-удобна навигация, меню и пълнота на картите не съм виждал никъде другаде, дори на офроуд картата на Гармин, която бях сложил. За мен безспорен лидер в услугите за навигация са финландците, най-добрите са. Много уважавам и Гугъл Мапс, които наистина не са толкова подробни в България, за съжаление, но ми вършат много добра работа за момента в посочените от мен места и по основните маршрути в страната - а фийдбек за Гугъл Мапс имам и от много близки, които редовно ходят към Гърция и ползват офлайн навигация вкл. извън границата. Ако се хакне навигацията си работи чудесно и в страната. Не мисля, че за Андроид има по-добра навигация от Гугъл Мапс, но най-добри са си от Нокиа в това отношение.
  asenna5
 • Аурата,Гъгъл Мапс и ТомТом ползват една и съща карта на България,която е много бедна.За чужбина може и да са добре,но тук липсва например град Карлово.Навигациите,ползващи карти на Навтек са по-добра идея.Това са Copilot,nDrive,IGO.IGO е по-шофьорски ориентирана.Иначе най-подробната карта в момента е тази на Navitel.Като улици и адреси е много добре.Има и разни малки селца на картата.Обаче ПОИ-тата са под всякаква критика.А няма и как да се добавят тези на Навтек както е при ИГО например.С две думи всеки да ползва каквото му е удобно,но за България както винаги трябва да се ограничава.Може би ако започнем да си купуваме навигациите и картите ще се подобрят.
  azcv
 • Още един глас за Sygic (yes) Аз също съм с нея и не мога да се оплача. Оносно ТомТом - това беше първата ми навигация закупена от и за използване в САЩ. Да вярно, че беше една от най-евтините модели, но след седмица използване така се вбесих за неточното и бавно за пресмятане навигиране, че я върнах (в моя щат това беше възможно в рамките на 90 дни) и си взех Garmin, от която останах с други впечатления, макар и да доплатих нескромните тогава 50$. Та в тоя ред на мисли - вярно, че си зависи от устройството за добрата работа на навигацията, но се надявам картата на ТомТом да не е като едно време. Ако Уура-та ползва картата на ТомТом, в този случай само мога да приветствам нововъведението за Андроид директно и от тях.
  @PLAYLIFE
 • За мен iGO-то е за х'автомобил, а gMaps - за пешеходец. Остава да пуснат [B]навигацията [/B]и в нашата страна...
  fintaraBG
 • Никаква идея, но Аура-та ми е страшно удобна и е доста точна. Допълва се идеално с Гугъл Мапс, които пък ползвам най-често.
  asenna5
 • Освен аурата имам и навигон които много добре се допълват;) Междо другото сиджика не ползва ли карти на томтом:|
  rado243
 • Аз предпочитам Сиджик Аура. Но по-добра навигация за Андроид от Гугъл Мапс няма.
  asenna5
 • Ега ти гадната реклама...пфу а и платено, mapsa си е без пари
  Beчния
 • Не виждам по-добро предложение от iGO-то, особено след като наскоро пуснаха Primo за android-a. (whistle)
  fintaraBG
 • Мале ... колко работи не са наред вътре ..... и колко елементарни неща липсват ... Ще трабва още бая време да мине преди да става за нещо.... И дано да оправят лагването..... гадно е .... :S
  3x4d