Следващият телефон Nexus, изглежда, наистина ще е от LG

Следващият телефон Nexus, изглежда, наистина ще е от LG
Слуховете, че следващият смартфон от серията Nexus ще бъде произведен от LG, се увеличават и вече стават все по-конкретни. Освен това се потвърждават и от източници, на които може да се има доверие, тъй като са уважавани членове на общността около Android. Първо от сайта Android and Me получиха впечатления от първа ръка - от човек, който има достъп до устройството. Според него смартфонът е базиран на LG Optimus G, но има форма, която прилича повече на Galaxy Nexus със сребърен кант около екрана. Платформата е Android 4.2 и на пръв поглед тя не се различава от 4.1.1. Споменава се за производителността при работа, превключването между приложенията и др.

Междувременно по-конкретни данни за техническите характеристики на модела дойдоха от Пол О'Брайън от сайта MoDaCo. Според него телефонът е базиран на Optimus G, но ще изглежда различно. Ще използва четириядрен процесор Snapdragon S4 и ще включва още 2GB RAM, IPS екран с резолюция 1280 x 768 пиксела, виртуални бутони подобно на Galaxy Nexus, 8МР камера, 8GB или 16GB вградена памет без опция за допълнителна, вградена батерия и възможност за безжично зареждане. Очакваната премиера е в средата на ноември.

http://androidandme.com/2012/10/smartphones-2/first-hands-on-report-of-the-lg-optimus-g-nexus/
http://www.modaco.com/page/news/_/android/exclusive-more-details-on-lgs-forthcoming-nexus-r788

 • Идеята е Nexus-a да бъде софтуерна MDP (Mobile Development Platform) за Андроид. Затова Google избира един перспективен модели, който няма да ограничава хардуерно разработчиците. След това работи съвместно с производителя за да постигне безпроблемна драйверна поддръжка. Накрая операционната система и всички дефолтни приложения се тестват за бъгове и откритите такива се отстраняват. Всичкото това отнема време . MDP обикновено е едно устройство.
  A4i
 • вероятно lg е една от многото компании, които ще пуснат нов nexus телефон.
  chilko
 • Този форум не е за да се мерим кой по разбира а за да се споделят гледни точки. Galaxy Note идва с много приложения които да се използват със писалката. Тези приложения не са достъпни за други телефони защото те не се нуждаят от тях. Това включва драйвери и софтуер за писалката. Ти знаеш че тази година Самсунг пуснаха цял упдейт който разшири тези функции. нали този софтуер трябва да се запише някаде. Затова ти казвам че фабричния софтуер на Самсунг Note е по-голям по обем от софтуера на Galaxy Nexus, който включва Ванила Андроид
  Ozy123
 • жалко... LG не ми звучи никак добре :)
  Loоper
 • жалко... LG не ми звучи никак добре :)
  Loоper
 • Това няма нищо общо с приложенията, предварително паметта си е разделена така, и ако ще ром от 50 MB да сложа достъпната памет пак ще е 11.8 GB - като не си запознат не се изказвай :P
  Nikolay Ivanov
 • Това не ме учудва. galaxy note има много приложения които не са част от официалния андроид. Те са сложени от Самсунг. Но съм съгласен с теб, че СД карта е голям бонус.
  Ozy123
 • Galaxy Note е със 16 GB памет, но достъпната за юзър файлове е 11.8 GB, тъй като една част е отделена за операционната система и още една за инсталиране на програми - 4.2 GB неизползваеми за филми, музика и прочие!
  Nikolay Ivanov
 • 4 - 5 недостъпни е малко преувеличено. Най много 1 Г-Н за операционната система Също така нов слух потвърди стария слух че ще има няколко nexus телефони от Сони, Асус и HTC. Но все пак нищо не е 100%
  Ozy123
 • Добре де, нали щяха да са пет и то от различни производители, по дяволите ?!!?!
  fashion_m