Това може би са части от iPhone 5

Това може би са части от iPhone 5
Онлайн започнаха да се появяват части, за които се твърди, че са от следващото поколение на iPhone, което очакваме на пазара през есента. Детайлите, снимки на които се появиха в сайтове като Engadget и 9to5Мac потвърждават по-ранната информация, че смартфона ще има същата ширина като на iPhone 4/4S, но ще е по-издължен, заради по-голям екран - вероятно с диагонал 4" и резолюция 1136 x 640 пиксела. Освен това ще разполага и с нов интерфейс, който да се възползва от допълнителната екрана площ. Снимките, които са на черна и бяла версия, показват, че в конструкцията се използва повече метал и от такъв материал е изработен и задния панел, в който не е изключено да са вградени антените на телефона.

Кадрите показват нов порт за връзка, който е с по-малки размери от сегашния; промяна в позицията на жака за слушалки; нов дизайн на отвора за високоговорителя; и допълнителен отвор между камерата и светкавицата, който може да е за втори микрофон. В допълнение снимката на предното стъкло показва, че камерата вече е центрирана над говорителя.

http://9to5mac.com/2012/05/29/photos-black-and-white-next-generation-metal-iphone-backs-mini-dock-taller-screen-moved-earphone-jack-present/

 • Да определено 4.7/4.8 е максимума и за мен. Но според мен Apple трябва да обърнат внимание и на здравината на телефона...
  NickRey
 • Според мен има два неоспорими факта, колкото по-голям е един дисплея - е по-добре, и колкото по-голямо е устройството - е по-неудобно. За съжаление не можеш да имаш голям дисплей и компактно устройство, за това във всеки случай трябва да се прави компромис. И е въпрос на личен избор с кое и до колко да направиш компромиса. На мен определено 3,5 инча вече са ми малко, но никога не бих взел и устройство като Note. Истината както обикновено е някъде по средата. До известна степен помага удължаването на дисплея, както се предполага, че ще е при новия айфон, а също така е при новите Андроид устройства с 16:9 пропорции(720р). За мен абсолютно максималния размер за телефон е нещо от рода на OneX и SGS3, които предлагат огромни дисплеи и въпреки че не по най-комфортния начин все пак позволяват работа с една ръка.
  board
 • Добре де, допреди 2 години не сте ли ползвали навигация или гледали филми? Стига с тези размери. Както знаем, размера няма значение:-) Всеки според нуждите му. Имам приятел с Ноут, който като му звъннат отбива колата за да приеме разговор. Ако трябва да напише имейл си търси парко-място. Е не е за мен, при положение, че не съм дребен. Моите нужди се покриват от дисплей между 3,5 и 4,3 инча. Това е. За останалото ползвам таблет, лаптоп, kindle и т.н. Някак не мога да си представя как ще дам 1200 лв. и ще.....гледам филми на въпросното устройство. (woo)
  omax
 • E над 5 вече е доста... то си е направо таблет.
  NickRey
 • Дори и да няма конкретна оптимизация, пробвай да браузваш в нета на 5-инчов и на 3,5-инчов... Или да си пуснеш навигацията... Или да гледаш филм...
  Troll_
 • оптимизации има за galaxy note
  chilko
 • Да, но аз не виждам как интерфейсът на С3, например, е оптимизиран за големия си екран.
  keyone
 • Факт е, че хората все по-масово предпочитат по-големи екрани. Аз под 5 инча не бих слязъл вече никога... И ябълката се оказаха в догонващо положение в случая...
  Troll_
 • Смисълът е прост и вече беше обяснен- това е телефон, който трябв ада се ползва с една ръка, а интерфейст да се възползва от предлаганото място. Виж, на 4", на 4,3", на 4,8" и на 5,3" да предлагаш почти идентичен интерфейст, това е лишено от смисъл.
  keyone
 • Не знам дали защото ползвам С1 токова време, но в момента не мога да си представя как ще си купя нов телефон и той ще е с дисплей под 4.3" . Откакто видях новото поколение телефони с прекрасните им 4.7+" екрани, моят ми прилича на някоя Нокиа с фенерче (само дето няма и фенерче :) ) . Относно частите - изглеждат страхотно. Дизайнът не е много променен, но то няма и нужда. Ако пуснат нещо такова, като на снимките с 4.3" екран и тънка рамка ще избият рибата! Ако го пуснат с 4"... какъв е въобще смисълът?
  E34v8
 • На практика Епъл не са променили нищо по концепцията си, че телефона трябва да е компактен и да се ползва лесно с една ръка. А основния фактор за ползване с една ръка е ширината на устройството. И както се вижда от предполагаемите снимки, дисплея не е пораснал на ширина, а само на височина.
  board
 • Въпроса не е толкова колко е голям а как се използва наличното място. Неслучайно толкова години им трябваше да преминат от 3.5 нагоре. Не като някой производители всеки месец нов размер без грам оптимизация ..
  Nistel
 • А какво стана с всички заклети фенове на размер 3.5" "Не ми харесват по-големите" хахаха признайте, че каквотао ябълка ви дадат, ще я лапнете :) дори да е същия апарат но с ново име ;)
  Crazy Heart
 • Много добре изглежда на снимките !8)
  E_R_A_S_E_R
 • Особено задният капак е уникален! Дано наистина да представлява нещо такова! :)
  Monstter
 • На мен ми харесва и то доста !
  RSlavchev