Кои телефони сравнявате най-често при нас

Кои телефони сравнявате най-често при нас

При появата на нов модел смартфон или при предстояща покупка, често сравняваме параметрите на моделите, които ни харесват. Това, разбира се, е възможно и през нашия сайт, а сега ви представяме и най-популярните сравнения в платформата ни през изминалите 30 дни.

Най-много от вас са разглеждали разликите между два от популярните модели на Xiaomi, а именно Redmi Note 9 Pro и Mi Note 10 Pro. И двете устройства се характеризират с големи екрани, но Mi Note 10 Pro идва с AMOLED панел, а предложението с бранда Redmi e с IPS решение.

Следват два от актуалните модели на Apple, като това са iPhone SE (2020) и iPhone 11. Сред общите параметри на тези устройства са чипсетът A13 Bionic, наличната памет за файлове и, разбира се, iOS 13. Разликите обаче са доста повече и сред тях са размерите на екрана и двойната основна камера при iPhone 11.

Идва ред на двойка от смартфоните на Samsung, които са позиционирани в средния клас – това са Galaxy A71 и Galaxy A70. Разбира се, тук разликите са доста, но все пак телефоните споделят еднакъв по размер и технология дисплей и батерия с капацитет 4500 mAh. Основната камера на актуалния телефон обаче се отличава с 64-мегапикселов сензор при 32MP при предшественика му.

Идва ред и на lite предложенията в последните две поколения на серия P от Huawei, които са P40 lite и P30 lite. Новото предложение предоставя 6.4-инчов IPS екран с отвор за предната камера, докато P30 lite включва дисплей с диагонал 6.15 инча и капковиден прорез. Двата модела разполагат с едно и също количество памет, но няма как да пропуснем липсата на услугите и приложенията на Google в P40 lite. С ревюто ни на новия модел можете да се запознаете тук, а тук вижте и впечатленията ни от миналогодишния.

Завършваме с две флагмански предложения на Samsung – Galaxy S20 и Galaxy S10. И тук подобно на други сравнения между две поколения в една серия откриваме някои подобрения в актуалното предложение на компанията. Най-значимите сред тях изглежда са наличието на 64-мегапикселов сензор в основната камера, както и по-новият чипсет Exynos 990 в Galaxy S20.

Вземи Huawei P40 lite, 128GB + 6GB RAM от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Може да ви е интересно