Тръмп следи внимателно Google

Тръмп следи внимателно Google

Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път атакува Google чрез поредица от публикации в Twitter. Според него в търсачката на компанията съществуват антиконсервативни пристрастия, като дори се намеква за конспирация за незаконно подриване на изборите догодина. От Google отричат обвиненията.

Тръмп споделя, че се е срещнал с главния изпълнителен директор на компанията Сундар Пичай, като на срещата са били обсъдени последните новини около нея, включително работата ѝ в Китай. Според него „всичко е звучало добре“, преди да научи за бивш инженер на Google, който твърди, че в нея съществува антиконсерватевен уколон.

Говорител на Google заяви, че изказванията на „недоволния“ бивш служител (Кевин Кернаки) са изцяло неверни, а той е бил уволнен заради изтегляне на конфиденциална информация. През 2016 Тръмп обвини Google, че подтиска негативните новини за Хилари Клинтън. Американският президент продължава с публикациите си, като добавя, че „Всичко (това) е много незаконно“ и „Следим Google много внимателно!“.

Оферти на деня