Ubisoft показа геймплей от Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft показа геймплей от Assassin's Creed Valhalla

След като в интернет изтекоха клипове от очакваната в края на годината игра Assassin's Creed Valhalla, Ubisoft най-сетне официално разкри нейния геймплей в рамките на събитието Ubisoft Forward. Видеото съдържа драматичното нападение на укрепление, което беше забелязано в изтеклото съдържание, но освен това включва и по-спокойни моменти като изследването на земите на Източна Англия и дори посещаването на сватба между различни племена.

Видеото показва и много моменти с динамично действие, а освен това разкрива завръщането на познати елементи от други игри в серията Assassin's Creed. Така например отново можете да се промъквате чрез сливане с тълпата, да ловите риба и дори да покажете паркур уменията си в преследване на летящи хартийки, които отключват нови татуировки – тези предизвикателства са познати от AC3.

Компанията разкри още, че играта няма да включва възможност за автоматично регенериране на здравето на героя, а той ще трябва да събира храна, с която да го възстановява. Сред другите детайли са включването на индикатор за галопиране при яздене на коне, нов режим за римувани предизвикателства (малко като съвременните рап битки), изграждане на каменни пирамиди (cairn) на специфични места, взаимодействие с котки и добавянето им към екипажа на лодката ви, както и игри с пиене на алкохол – все пак става дума за викинги.