Ubuntu готви сензорна изненада за следващата си версия

Ubuntu готви сензорна изненада за следващата си версия
Canonical ни подготвя изненада за следващата версия на популярната Linux дистрибуция Ubuntu. Ако съдим по публикуваното съобщение в сайта на платформата, по всяка вероятност можем да очакваме версия за устройства със сензорни екрани. Основателят на Canonical Марк Шътлуърт и по-рано е споменавал, че идеята е платформата да достигне до потребителите отвъд настолните компютри и лаптопите - до потребителите на смартфони и таблети.

Както писахме обаче в края на миналата година, мобилна версия на Ubuntu едва ли ще се появи преди второто тримесечие на 2014 г. Затова при представянето на следващата версия, което ще се случи след по-малко от 4 часа, очакваме да видим поне първите стъпки в тази посока.

http://www.ubuntu.com

  • Според мен като ползващ точно Убунту на компа ,това ще е следващия голям играч в света на мобилните операционни системи. Но ще видим!!!
    Динко Господинов
  • За десктоп честно казано лично на мен не ми върши работа Убунту (или който и да е Линукс), но Убунту за смартфони ще рулира :) http://youtu.be/cpWHJDLsqTU?t=5m23s
    fintaraBG