Ubuntu за Galaxy Nexus ще се появи още този месец

Ubuntu за Galaxy Nexus ще се появи още този месец
Първите телефони с Ubuntu ще дойдат през октомври, но според Марк Шатълуърт още в края на този месец ентусиастите ще могат да изпробват мобилната версия на операционната система, ако притежават Galaxy Nexus. Още през януари Джейн Силбър от Canonical обясни, че мобилната версия на Ubuntu ще използва същите драйвери като Android, което ще я направи съвместима с широк кръг съществуващи устройства, още преди пускането на специално разработени за нея телефони. В случая изненадващото е, че версията за публична употреба ще е готова толкова рано.

За момента не е ясно каква функционалност ще бъде включена в първото издание за Galaxy Nexus, но желаещите да експериментират могат да се регистрират за информация за нея на адреса по-долу.

https://forms.canonical.com/manhattan/

 • По повод Ubuntu Phone днес преди да ъпдейтна към JB 4.2.2 спретнах една тема - http://www.androidbg.com/forum/post804976.html#p804976 ;)
  sirgeorge
 • май месец key lime pie 5.0 със сигурност ще донесе промени.
  mchalakov
 • Хората си уреждат безплатни тестери просто..
  cassius
 • То 4.2.2 едва ли ще донесе някакви нови оптимизации, най - много да оправи някой бъг... или да донесе нови :D И аз ще пробвам Убунту-то. Изглежда интересно по клиповете. [Quote]...В случая изненадващото е, че версията за публична употреба ще е готова толкова рано...[/Quote] Колко ще е готова... колкото за първа версия :) .
  E34v8