Ученият зад приложението за камерата на Google Pixel премина в Adobe

Ученият зад приложението за камерата на Google Pixel премина в Adobe

Ученият зад приложението за камерата на смартфоните от серията Google Pixel – Марк Ливой, вече е част от Adobe. Там той ще работи върху създаването на универсално приложение за камери.

Екипът на Ливой разработи някои от най-популярните функционалности в приложението за камерата на Pixel, включително Night Sight, Portrait Mode и HDR+. Неговата работа е ключова и за постигането на отлични резултати при наличието на по-скромен хардуер.

В Adobe той ще работи върху универсално приложение, което може да бъде достъпно за по-голям кръг от потребители. На този етап обаче няма информация за това какво точно ще представлява новото решение. Възможно е да става дума за платформа, която може да бъде използвана от други компании като Facebook и Snapchat.

В момента компанията вече разполага с приложението Photoshop Camera, като Ливой ще работи и с екипа зад него. Преди да се присъедини изцяло към Google, той работи върху камерата в Google Glass Explorer Edition. Ливой е и учен в областта на компютърната графика в Университета Станфорд.

Източник: LinkedIn