УниКредит Булбанк отчита голям ръст на преводите през мобилното банкиране

УниКредит Булбанк отчита голям ръст на преводите през мобилното банкиране

УниКредит Булбанк разкри, че към края на 2020 е отчела ръст с 50% на годишна база в броя на преводите, направени от клиенти на банката през приложението за мобилно банкиране. Компанията отдава това на подобренията в Булбанк Мобайл, както и от променената от пандемията среда. Увеличение има и в броя на активните потребители на приложението, които вече са почти половин милион.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Подобна е и тенденцията при потребителите, които използват дистанционните канали за плащане на своите битови сметки – през 2020 плащанията на битови сметки през мобилното банкиране са нараснали с 50% и тази тенденция се запазва и за първото тримесечие на 2021. В края на 2020 близо 90% от всички плащания са извършени през дигиталните канали на банката – Булбанк Мобайл и Булбанк Онлайн.

Междувременно мобилното приложение на банката има изцяло нов облик и дизайн, които позволяват много по-интуитивно управление и лесна навигация в различните функционалности и менюта. Софтуерът дава възможност за отдалечено ползване на традиционни банкови услуги и продукти като извършване на преводи (включително чрез QR код), заплащане на битови сметки, управление на карти с опция за заключване и отключване и др.

През приложението е възможно и добавянето в дигиталния портфейл на банката и в Apple Pay на издадени от УниКредит Булбанк карти. Допълнително потребителите на Булбанк Мобайл имат възможността да активират дебитна карта, получат динамична парола при пазаруване онлайн с карта, подписват дигитално документи за продукти и услуги от банката, получават бърз достъп до баланс по сметки и др.

  • Да, скоро хората като разберат за какво иде реч, ще отчетат и също толкова спад. Плащам 25 лв. на месец за пакет със стотици безплатни преводи и какви ли не още благинки, а реално при 100% от преводите ме таксува с безплатните 60 стотинки. На месец като правиш по 100 превода, са ти 60 лв. или 700 лв. на година. Ние ахмаците си подписваме пакетните приложения със стотици "безплатни" преводи. Общо взето на тази банка й трябва един огромен отлив в България, че сериозно си повярва как може да ни "сурвака" нас "богатите българи".
    bomobilebulgaria