Услугата Cortana ще замени Bing в Windows Phone 8.1

Услугата Cortana ще замени Bing в Windows Phone 8.1
Вече научихме, че Windows Phone 8.1, който очакваме в началото на април, ще включва новата услуга Cortana, с която Microsoft ще се опита да отговори на Siri на Apple и Google Now на Google. Преди премиерата от The Verge идват допълнителни детайли за функционирането на допълнението и екранни изображения от платформата.

Според информацията Cortana ще замени вградените функции за търсене на Bing и въпреки че е кръстена на героиня от серията игри Halo, услугата ще бъде изобразена под формата на кръгла анимирана икона, която ще се променя при търсене или обработка на данни. Потребителите ще имат възможност да изберат как да бъдат наричани от Cortana - с истинското им име или избран псевдоним.

Информацията от търсене и други данни ще се пазят в специална система, наречена Notebook - в нея ще се съхраняват неща като данни за местоположението, поведението на потребителя, напомняния, контакти и др. Потребителите ще имат контрол над това, което се пази в Notebook. Услугата ще може да обработва и информация от електронната поща и извежда нотификации подобно на Google Now (например за предстоящ полет).

http://www.theverge.com/2014/3/3/5465264/microsoft-cortana-windows-phone-screenshots

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция