Услугата за стрийминг на игри PlayGalaxy Link достига до повече модели на Samsung

Услугата за стрийминг на игри PlayGalaxy Link достига до повече модели на Samsung

С премиерата на Galaxy Note10 Samsung анонсира и платформата за стриймване на игри PlayGalaxy Link. Предложението позволява на потребителите да се свържат към компютър през WiFi или мобилна мрежа и да предават игровото съдържание от него към смартфон или таблет. Поддържа се възможност за сдвояване на контролери, мишки и клавиатури през Bluetooth, като е възможно управлението и през екрана.

Препоръчани оферти

Първоначално услугата беше налична в бета версия за Galaxy Note10 и Note10+, а наскоро към поддържаните устройства беше добавен и Galaxy S10. Сега с новата версия на PlayGalaxy Link през идните седмици и потребителите с Galaxy Fold, S9, Note9 и A90 също ще могат да използват платформата. Официално тя е достъпна в САЩ, Обединеното кралство, Южна Корея, Канада, Италия, Холандия, Франция, Сингапур и Русия.

Ако свързаният компютър използва LAN мрежа, ще е достъпна опция за неговото събуждане през приложението. Услугата е безплатна, но изискванията към компютрите включват наличието на Windows 10, видеокарта NVIDIA GTX 1060/AMD Radeon RX 550 или по-добра, процесор Intel Core i5 или по-добър, както и поне 8GB DDR4 памет.

Източник: MSPoweruser