Услугата Remote Play за PS4 вече работи и с iPhone

Sony разпространи обновление на системния софтуер на PlayStation 4 (PS4) с версия 6.50, който добавя една дългоочаквана функционалност - възможността за отдалечена игра през устройства с iOS. Заедно с това в Apple App Store беше пуснато и приложението PS4 Remote Play.

Услугата Remote Play е налична от години и позволява да стриймвате игри от конзолата си на PlayStation Vita, Windows или Mac устройства. Remote Play е достъпна и за някои смартфони с Android от Sony. Мобилното приложение за iOS обаче все още не поддържа свързване с DualShock 4 контролер. Управлението става чрез софтуерни бутони, които са с разположение, наподобяващо това на контролера.

Приложението предлага избор между разнообразни резолюции като 360p, 540p, 720p и 1080p. За най-високата ще е необходимо да разполагате с PlayStation 4 Pro, а не с базовата PS4. Настройките за кадрова честота са стандартна и висока, без да се споменават конкретните параметри. За съжаление, има едно ограничение, а именно – не можете да използвате мобилна мрежа за връзка с конзолата.

Източници: Sony, Ars Technica