Валери Симеонов срещу мобилните оператори

Валери Симеонов срещу мобилните оператори

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е взел на прицел мобилните оператори, става ясно от цитирано от пресцентъра на партията му изявление, пише Mediapool. В него се посочва, че "НФСБ започва законодателна битка срещу монопола, наложен от телекомите, които като ОМВ, "Шел" и "ЛУКойл", се разбраха и вдигнаха цените на мобилните услуги".

Според Симеонов битката щяла да е "тежка", защото става дума за големи корпорации с много пари, чиито централи са извън България. "Те подлежат на регулация, още повече че вдигат цените в разрез с общата европейска практика за поевтиняване на мобилните услуги, като така компенсират загубите си от поевтиняване на роуминга", се казва в изявлението.

Източник: Mediapool

  • Дано направят поне няколко бензиностанции , дето може да заредиш чисто гориво и да купиш качествени масла. Знаете каква е разликата между български и австрийски горива и масла продавани тук и в Германия. За телекомите - пазара е малък за огромни инвестиции. По скоро трябва да се затегне регулацията, за да няма СМС-и по 40 Ст.
    A4i
  • Няма монопол след бензиностанциите а има картел. Никога горивата не са падали достатъчно бързо колкото е падал Петрола. Чак сега съм доволен откакто дойде Марешки в София, може да се зареди хубаво гориво на добри цени.
    NIkolay Nuk
  • -
    npet