Вече можете да изтеглите новото приложение Samsung DeX за Windows и macOS

Вече можете да изтеглите новото приложение Samsung DeX за Windows и macOS

С премиерата на серията Galaxy Note10 Samsung промени и работата на режима DeX, който позволява връзката на смартфона с монитор, мишка и клавиатура и ползването на специално оптимизиран интерфейс, наподобяващ на компютър. Новата версия превръща DeX в приложение за компютрите с Windows и macOS, така че можете едновременно да ползвате телефона и компютъра си.

Дни преди старта на продажбите на 23 август вече можете да изтеглите съответните приложения, като вече имате нужда само от USB кабел за връзка с компютър и ползване на DeX. Новият режим позволява да ползвате мишка и клавиатура за управление на телефона, а както обикновено на компютърния екран е възможно да работите с приложения и игри за Android.

От новия режим има и друга полза - вече е възможно да прехвърляте файлове между двете устройства просто като ги дръпнете от телефона към десктопа и обратното. През приложението DeX е възможно да ползвате и Linux on DeX. За съжаление, засега новата функционалност на DeX е достъпна само за Galaxy Note10 и Galaxy Note10+ и не е ясно дали ще бъде активирана и за по-старите флагмани на компанията.

Изтегляне: Windows, macOS

Препоръчани оферти