Вече можете да изтеглите публичната бета версия на iOS 11

Вече можете да изтеглите публичната бета версия на iOS 11

Следващото основно издание на iOS, което ще излезе тази есен, вече може да бъде изпробвано от всички потребители, които не се боят да експериментират. Apple пусна за изтегляне първата публична тестова версия на iOS 11, след като досега софтуерът беше наличен само за разработчиците, създаващи софтуер за продуктите на американската компания.

Новата версия беше представена по-рано този месец в рамките на конференцията WWDC и наред с множеството подобрения носи значителни промени в работата на таблетите iPad. Компанията е добавила Control Center с нов дизайн, включена е функция за запис на ставащото на екрана, файлов мениджър, поддръжка за drag and drop на съдържание и файлове между различни приложения, разширена системна лента с място за повече приложения и много други.

Тестовата версия на iOS 11 може да се инсталира в съвместимите модели iPhone, iPad и iPod touch след регистрация в съответната страница в сайта Apple, в която се вписвате с вашия Apple ID акаунт. След това е необходимо да последвате инструкциите, за за получите ъпдейт до новия софтуер. Имайте предвид, че става дума за бета версия, в която вероятно ще има множество бъгове, така че се погрижете да направите резервно копие на информацията от устройството, което да възстановите в случай на проблеми.