Viber пусна безплатни разговори между Щатите и засегнатите от решението на Тръмп страни

Viber пусна безплатни разговори между Щатите и засегнатите от решението на Тръмп страни

Спорната заповед на Доналд Тръмп от петък да затвори границите на САЩ за бежанци за срок от 120 дни, да спре за постоянно приема на бежанци от Сирия и да замрази за 3 месеца влизането на граждани на 7 държави с преобладаващо мюсюлманско население предизвика реакция от множество компании в технологичния сектор и една от тях е Viber. Компанията зад едно от популярните приложения за комуникация обяви, че започва да предлага безплатни обаждания към фиксирани и мобилни номера през услугата Viber Out между Щатите и Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен, така че пред засегнатите, които искат да се свържат с близките си, ще има една бариера по-малко.

Заповедта на Тръмп предизвика бурна реакция и накара много от големите технологични компании, в които работят много араби и азиатци, да се обявят срещу нея. Популярната услуга Airbnb предложи безплатно настаняване на засегнатите от ограниченията хора, а нейният шеф Браян Чески обяви, че това решение не е правилно. Подобни изявления направиха изпълнителните директори на Netflix, Tesla, Apple, Facebook, Microsoft, Google, Dropbox, Salesforce, Uber, Slack, Lyft, Amazon, Intel и други, а много от компаниите създадоха специални фондове за подпомагане на засегнатите служители. Реакцията е разбираема, защото ограниченията засягат сериозно компаниите от технологичния сектор, които набират служители от цял свят със специални визи H1-B.

Източник: Viber

 • [Quote]Кои сме ние? [/Quote] Питаш кой друг освен теб не прави разлика и/или не му изнася?
  SpekDamage
 • [Quote]Вие не правите разлика, нали? Или зависи как ви изнася...[/Quote] Кои сме [B]ние[/B]?
  Blue Sky
 • Хахаха Ами...Въпросът е, че на тази тема няма какво толкова да й се коментира и обсъжда. Тези които ги банвам се отклоняват от теми, които има какво да се обсъжда и коментира! Вие не правите разлика, нали? Или зависи как ви изнася...
  mishobehar
 • Т.е. когато в другите теми когато някой леееко се отклони от темата, трият му се постовете, получава бан за няколко седмици/месеца, но когато си Мишо Бехар, може всичко? Окей, вчера един мод се чудеше защо нивото на форума е така плачевно. Ето ти го отговора. ;)
  Blue Sky
 • Някой беше заключил темата, ама айде като ще е спам, да пусна и аз един: #MAGA #MAKEAMERICAGREATAGAIN #GODBLESSUSA :D:D:D:D
  mishobehar
 • [Quote]Браво на Тръмп!!! [/Quote] +1
  velnsl
 • Браво на рекламата :D
  AVKansazov
 • Тцтцтцтцтц...
  muamamu1
 • Браво на Тръмп!!!
  geleto_
 • Браво на Тръмп!!!
  dellos