vivatel с повече от 500 000 клиента

vivatel с повече от 500 000 клиента
vivatel обяви, че за по-малко от 10 месеца след старта на третия мобилен оператор в България неговите клиенти вече надхвърлят 500 000. Според компанията това е доста добро постижение, особено на фона на наситения пазар, на който започва да действа. Изглежда, около две трети от клиентите ползват предплатената услуга, а останалите са заложили на абонаментните програми за частни абонати, които операторът предлага от март тази година.

 • Те във всеки момент могат да ти кажат колко активни крайни устройства има регистрирани в мрежата им :) Бъди сигурен, че дори М-Тел едва прехвърля милиона... всъщност не съм съвсем сигурен и в това.
  РПГ - Sage
 • Могат БМ, но крият, защото си е търговска тайна. Всеки един момент могат да извадят списък с колко сим работят в момента, които са в режим на очакване. Това е истинския списък на абонати. Приблизително от 500 000 продадени сим карти, би трябвало да работят от около 1/2 до 2/3 от тях. При Ментел и Космите положението е същотото...
  Kevin_ss
 • пълна статистика имат те, все пак трябва да знаят колко ваучъра да поръчат да се напечатат, или колко хора биха си купили промоционален пакет или къде има нужда от повече клетки, иначе ако нямат ще правят всичко на сляпо, а на никой не му се вярва да е така.
  vladovn
 • Това пак е броя на "абонатите" /картите/, но разделен на абонамент и предплатени. Под брой активни карти имах предвид тези които са сложени в телефон и са включени в мрежата. Без тези карти, които се въргалят из чекмеджетата на хората, следствие от хилядите промоции. Тези активни в момента карти са реалния брой абонати на всеки оператор. Не знам дали във всеки момент могат /чисто технически/ да засекат броя на активните абонати, но мисля че операторите ги следят тези неща за себе си. Все пак едно е да кажеш "имам 5 милиона абоната", а друго да кажеш "имам 2 мил. абоната". Друг е въпроса колко от тези карти се ползват ефективно. Имам предвид, че освен многото карти из чекмеджетата има и много такива които са с по 1-2 лв ваучер, колкото да им звънят. Така че реалният брой абонати е съвсем различен от този който обявяват операторите и би било много интересно да се види какъв е. Само не знам дали въобще може да се вземе отнякъде такава информация.
  БМ
 • хм глобул и мтел вече дават такова инфо "Броят на абонатите на месечен договор през шестмесечието се увеличи с 35% спрямо същия период на 2005 година до 865 297, или приблизително една трета от всички клиенти на GLOBUL. Броят на потребителите на предплатените услуги на компанията към края на юни 2006 отбеляза годишен ръст от 41% - до 1 822 780."
  chilko
 • звучите все едно се хвалите и се дразните един на друг кой колко карти има... няма никакво значение обаче
  vipsladur
 • То тази практика с броенето на "милионите" абонати беше въведена от Мтел. Всеки вижда, че е по-изгодно да си вземеш нова предплатена карта, отколкото да заредиш старата. По този начин и броя на абонатите лети нагоре, но както казах, тази тактика беше приложена първоначално от Мтел, после и Глобул ги последваха, а сега и Вивател се наредиха на това хоро. Мисля, че ако се понапънат операторите, ще могат да направят статистика, колко са им активните абонати, колко СИМ карти има включени в момента в мрежата, но по им оттрва да броят милиони абонати /карти/.
  БМ
 • а аз имам 7 на вивател, 4 на глобул и 3 на Мтел (скоро ще вземам още една). Предплатени разбира се :-)
  Paffkata™
 • Да.Други въпроси?
  Nistel
 • tva nqma nikakvo zna4enie... vajnoto e 4e te broqt kartite a ne abonatite :)a da ne govorim i 4e e s edna nula pove4e :D da ne kaja 2
  Loоper
 • И по каква причина имаш 6 !? Viva няма как да знаят кой колко карти си е взел за шкафовете...
  hristot
 • ako ima 2 hilqdi dobre 6e e :D
  Loоper