Светлинните ефекти върху гърба на Nothing Phone 1 изглеждат интересно

Светлинните ефекти върху гърба на Nothing Phone 1 изглеждат интересно

Официалната премиера на първия телефон на Nothing е на 12 юли, но компанията вече показа как ще изглежда неговия заден панел и дори стартира кампания за покупката на първите 100 номерирани броя от устройството през платформата StockX.

Вече знаем, че устройството има прозрачен заден панел с вградени LED светлини, но какво могат да направят те? Това ни показва Маркес Браунлий от MKBHD, който публикува видео с информация за различните функции на светлините. Видеото показва и предната част на устройството и симетричните рамки около дисплея.

Оказва се, че на гърба на телефона има 900 LED диода, които изграждат различните форми там. Тези диоди могат да се ползват за различни неща като например известяване за обаждания и нотификации, показване на започнало безжично зареждане или пък при обратно безжично зареждане на други устройства, индикация за капацитета на батерията при зареждане (долната черта), синхронизирана с мелодиите на звънене светлина или пък да се ползват за осветяване на обекта при снимане на видео.

Добавен е и червен LED диод, който светва при запис на видео. Nothing нарича тази система "интерфейс с глифове", а за управлението й е добавено специално приложение. Сред опциите виждаме и такава за автоматично активиране на глифовете при поставяне на телефона с екрана надолу върху равна повърхност, при което устройството преминава в тих режим.

Разработката несъмнено изглежда интересно и определено подхожда по иноватовен начин към познатите LED индикатори в телефоните, които междувременно започнаха да изчезват от много нови устройства. Добавката предизвиква и други въпроси, като например как ще се отрази на живота на батерията, но се надяваме на 12 юли да научим всички отговори.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Пълна простотия 😶. Отзад нещо светка, мига, пищи ... да може да те кефи ако си 6/12 годишен 😀.
    Kuzmanow
  • Допада ми че има най - после някаква разлика в дизайна на парчето правоъгълник - смартфон, но до някъде. Поредното копие на... А можеше да бъде малко по - различно, прозрачен гръб - прекрасно, но Самата подредба на Led диодите - ами много хаотична и не на място. Иначе идеята е прекрасна и дано я доразвият в бъдеще.
    vanci1990
  • Мен пък ме кефи, ама ще се пълни с мизерия през тия релефи около камерата.
    ipolit
  • Изглежда незавършено
    Davidova