VLC добавя поддръжка на 360-градусово видео

VLC добавя поддръжка на 360-градусово видео

Популярното приложение за възпроизвеждане на аудио и видео VLC, което има версии за почти всички платформи, продължава да разширява възможностите си и скоро сред тях ще влезе и работата с 360-градусово видео. В момента тази опция е налична в ранна тестова версия за Windows и Mac, а появата й в стабилно издание на софтуера е планирана с излизането на VLC 3.0 по-късно тази година. От информацията става ясно, че от VideoLan са разработили системата заедно с производителя на 360-градусови камери Giroptic и освен видео тя поддържа още показване на снимки и на панорамни кадри.

Разглеждането става чрез мишка и клавиатура, а при добавянето на функцията в мобилното приложение потребителите ще могат да ползват акселерометъра на телефона си, за да навигират в съдържанието. VideoLan обещава през следващата година да добави поддръжка на очила за виртуална реалност като Oculus Rift, Daydream VR и HTC Vive и да осигури възможност за възпроизвеждане на 360-градусов звук. Тестовото издание е достъпно за Windows 7 и macOS 10.10 или по-нови версии, а по-късно опцията ще може да се ползва и с Android, iOS и Xbox One.

Източник: VideoLan

 • На bsplayer e още по-лесно за субтитрите. Има и опция за frame drop - помага при слаби устройства.
  tzincbg
 • има много общо с темата, като например това че не разчитат само на дарения. И все пак VLC е в пъти по-добър с по-малко крашове, много допълнителни функции, стабилен е при стриймване.. Ама не ми се обяснява.. Съпоставката на офис приложение с плеър не е ревалентна
  obje
 • MS Office също не е open-source, но това какво общо има с темата? :)
  Blue Sky
 • [B]Blue Sky [/B] GOM не е Open Source :)
  obje
 • МХ добавя субтитри автоматично от openaubs. Плейвам филми дори с dts кодек. Настройките на субтитри е най-лесна и удобна от всички плеъри.
  Вито
 • VLC-то не ми показва всички видеа.
  tzincbg
 • Това го има в GOM Player от година :D http://player.gomlab.com/history.gom?language=eng 2.2.77.5240 / 2016.02.04
  Blue Sky
 • Късно е аз вече се настроих :D ...тоест го настроих. МХ-а не ми липсва пък и във ВЛЦ-то всичко ми е на готово няма нужда от излишни факирлъци с кодеците.
  AVKansazov
 • Пуснаха нова версия на MX и за старите андроиди вече. AAC кодек се добавя от тук: http://forum.xda-developers.com/apps/mx-player/mx-player-custom-codec-dts-support-t2156254
  tzincbg
 • Бях на МХ плеър който не е пипан от миналото лято и пуснаха нова версия само за най-новите от 6.0 нагоре.Скоро пробвах ВЛЦ и като разбрах че поддържа ААС аудио направо ги смених.Единствените недостатъци за мен са че няма(засега) българско меню и субтитрите не могат да се местят само регулират на размер.Напълно безплатен е и няма реклами.
  AVKansazov