Впечатляващият първи опит на Huawei с Windows 10

Впечатляващият първи опит на Huawei с Windows 10

Преди няколко седмици в рамките на мобилния конгрес Huawei представи първото си 2-в-1 устройство с Windows 10 и макар високата му цена то има големи шансове да намери отличен прием сред бизнес потребителите. През последните месеци те имат все по-голям избор от премиум устройства в тази категория, която продължава да расте на фона на свиващия се пазар на таблети.

Новият MateBook със сигурност може да привлече много погледи – устройството е изключително тънко, осигурява атрактивен дизайн и дълъг живот на батерията, а освен това може да бъде комбинирано с удобна допълнителна клавиатура. С дебелина едва 6,9 мм таблета е по-тънък от Galaxyс S7 edge и осигурява впечатляващ 12” дисплей с резолюция 2160 x 1440 пиксела, който заема 84% от предната част и осигурява ярко и детайлно изображение с наситени цветове.

Металният корпус е прецизно изработен и помества батерия, осигуряваща по данни на компанията до 9 часа за възпроизвеждане на видео или до 13 часа на лека употреба, което ще бъде оценено подобаващо от бизнесмените прекарващи много време в движение. Възможностите за продуктивност са голям фокус за компанията и такива се осигуряват от операционната система Windows 10 Home и Pro и процесор Intel Core M3, M5 и M7. Huawei е добавила и сензор за отпечатъци в зоната между бутоните за контрол на звука.

Джаджата е комбинирана с писалка, която разпознава 2048 степени на натиск и е снабдена с лазерна показалка и с бутони, който могат да се ползват и за управление на презентации. Писалката може да се зарежда през USB, така че винаги ще е готова за работа. Другите аксесоари включват подвижна клавиатура, която се свързва чрез конектори в долната част на корпуса и осигурява стъклен тъчпад и бутони с голям ход, макар че леко се огъваше като я изпробвахме.

Таблетът е снабден и с USB Type-C порт, към който може да се включи специален адаптер, даващ достъп до повече интерфейси за връзка. Засега не е ясно колко ще струва MateBook в България, но при премиерата компанията обяви, че цената му ще започва от 799 евро и ще достига до 1799 евро. Това определено не е малко, но според китайската компания тази цена е по-ниска от стойността на конкурентните премиум хибридни лаптопи.