Всички флагмани на Motorola тази година ще имат сензори за отпечатъци

След като стана ясно, че Lenovo се кани да спре да използва бранда Motorola и се фокусира основно върху две серии смартфони – Moto и Vibe, компанията разкри детайли за продуктовото си портфолио през тази година. Вече разбрахме, че с името Moto ще се означават само моделите от висок клас, така че не е изненадващо да научим, че през тази година всички те ще са снабдени със сензори за пръстови отпечатъци. Информацията идва от шефа на мобилното подразделение на Lenovo Чен Шудонг.

Той потвърждава още, че с фокусирането на бранда във високия клас две от най-популярните серии на Motorola ще прекратят съществуването си. Става дума разбира се за Moto E и Moto G, които са позиционирани в бюджетния и в средния сегмент. Очаква се всички бъдещи телефони на Motorola да са с диагонал на екрана 5” или по-висок, а според Шудонг по-малките модели не са много популярни извън Европа. Все пак нека не забравяме, че екипът на Motorola ще управлява цялото мобилно портфолио на Lenovo, така че очакваме в серията Vibe да има достойни алтернативи на Moto E и Moto G.

Източник: Digital Trends

Ново

Оказва се, че думите на Чен Шудонг не са били разбрани правилно - Motorola заявява пред The Verge, че няма намерения да се отказва от най-успешните си серии Moto E и Moto G. Объркването идва от желанието на Lenovo да оптимизира продуктовото си портфолио и го раздели на две серии - Moto и Vibe. При това компанията няма да остави Motorola само във високия ценови сегмент, както се смяташе, а ще комбинира двете серии и те ще съдържат модели от всички класове.