WhatsApp ще спре да работи, ако не приемете новите правила на услугата

WhatsApp ще спре да работи, ако не приемете новите правила на услугата

На 15 май влизат в сила новите условия за ползване на WhatsApp, като потребителите, които не ги приемат, постепенно ще загубят достъп до платформата. Компанията беше подложена на критики заради изпратените известия на потребителите, които подсказваха, че предстои промяна в данните, които се споделят с Facebook.

Впоследствие беше публикувана информация, че персоналните съобщения са криптирани и ще останат такива и нито тя, нито Facebook могат да видят съдържанието им.

Междувременно от WhatsApp обявиха, че няма да изтриват или деактивират акаунтите на потребителите, които не искат да споделят информацията си с Facebook. Вместо това прогресивно ще бъде ограничавана функционалността за тези потребители, докато те приемат новите условия.

Първоначално ще бъдат изпращани известия, които приканват към приемането на политиките за поверителност. След това ще бъде ограничен достъпът до списъка с чатове, като ще можете да пишете или да се обаждате на даден потребител само ако той ви потърси. Няколко седмици по-късно няма и да получавате съобщения и обаждания.

Източник: WhatsApp