Wi-Fi Sync в iOS 5 копира приложение, което Apple не са допуснали до App Store

Wi-Fi Sync в iOS 5 копира приложение, което Apple не са допуснали до App Store
Създателят на приложението Wi-Fi Sync за iOS Грег Хюз коментира новата функция на iOS 5, която ще се казва също Wi-Fi Sync. За приложението на Грег Хюз писахме миналата година, когато стана ясно, че не е било допуснато за разпространение в App Store, макар да е получил комплимент от Apple за работата си по него. След това Хюз пусна приложението си за разпространение чрез Cydia на цена от $10 и до момента е отчел 50 000 изтегляния. Интересно е не само че Apple добавя същата функция към iOS 5, но и иконата на новата функция подозрително напомня тази на приложението на Хюз. От разговора на Грег Хюз с The Register обаче изглежда, че авторът на приложението засега не смята да предприема мерки срещу Apple.

http://www.theregister.co.uk/2011/06/08/apple_copies_rejected_app/

 • Аз съм един от тези, които си я купиха и мога да ви кажа от личен опит, че е пълна боза. Прецака ми бекъпа и нормалния sync - след като направи първата супер бъгава версия забрави, че съществува и досега мисля, че само един ъпдейт е правил. Разбира се когато хората се усетиха, че за нищо не става намали драстично цената за да газгневи балъците, които му дадоха пари първоначално .. Не е нужно може би да казвам, че повече от един ден не я изтраях. Да се сравнява това недоносче с официалната функционалност на iOS е като да сравняваш трабантче с Мерцедес.
  Nistel
 • [Quote]А на потребителите няма как да им е гадно, че една платена функция, става безплатна[/Quote]Колко платена да е била... за широкоскроените и широкопръсти iPhone фенове? А и въпросът е в нечестната игра на крадене и окупиране на интелектуален продукт в полза на империята.
  Sage
 • [Quote]Така е, същото направиха и гугъл...[/Quote] ... и Майкрософт. Всеки се стреми към монопол, но когато това стане няма да е добре за нас, потребителите.
  m75
 • [Quote]Гадно, да те кръцнат преди да направиш първият си милион[/Quote] Да можеше и на мен да ми е такова гадно, че са ме кръцнали само на половин милион :) А на потребителите няма как да им е гадно, че една платена функция, става безплатна и то със сигурност реализирана по-добре.
  board
 • [Quote]Гадно, да те кръцнат преди да направиш първият си милион. [/Quote] Така е, същото направиха и гугъл като свалиха всички емулатори за PS. Сега за даможе да играеш PS игри трябва да чакаш услугата на Сони, или да купиш Xperia Play!. .... .. това разбира се са само официалните варианти :)
  Crazy Heart
 • [Quote]50000 изтегляния по 10$ = половин милион долара[/Quote] Гадно, да те кръцнат преди да направиш първият си милион(no).
  m75
 • Дали му е лошо на разработчика на приложението, 50000 изтегляния по 10$ = половин милион долара от приложение в нелегален магазин, ей така между другото. Иначе е нормално за Епъл да не допуска външни разработчици да бъркат толкова дълбоко в ОС-а. При някой недоизпипан ред сорс, може да стане голямо мазало при подобна синхронизация. А самата iOS повече напомня на конзолна ОС, каквото и да инсталираш от App Store, не може да омаже телефона. Така се постига ефекта, дори и напълно не разбиращи хора, да инсталират яко софтуер.
  board
 • Не може да ги съди, дори и да иска. Приложението му се разпространява в неофициален и неподдържан от Apple канал (Cydia), а при отхвълянето му компанията е имала пълно право, защото iOS приложенията нямат разрешение да имат подобна функционалност. Като цяло си е грозничко де, не отричам. Помня, че имаше версия на Camera Pro (ако не се лъжа), която позволяваше снимане с бутона за усилване на звука, но Apple не я одобриха.
  deezel
 • Трябва да е много тъп за да не предприема нищо, както батко SAGE казва, Ейпъл съдят кой ли не за какви ли не измислени патенти, пък той да им мълчи. АЗ бих ги съдил до дупка.
  Мартин Иванов
 • Естествено, и това не е за първи път. А авторът би трябвало да ги съди - както те си скъсват задниците да съдят тоя и оня за разни изсмукани от пръстите патенти.
  Sage