Windows 7 вече е на 50% от компютрите с платформата на Microsoft

Windows 7 вече е на 50% от компютрите с платформата на Microsoft
Докато очакваме Windows 8 да излезе през есента, предишната версия на платформата най-сетне достигна 50% пазарен дял при компютрите с платформата на Microsoft. Както знаем, потребителите не обичат често да обновяват софтуера си, особено когато става дума за такива големи промени като смяна на цялата операционна система. Дълго време потребителите отказваха да сменят Windows XP, който миналата година навърши 10 години. Още тогава обаче Windows 7 достигна по-голяма популярност от старата платформа, а според данни на StatCounter към днешна дата Windows 7 вече заема 50,5% от пазара на компютри с Windows. Windows XP въпреки това продължава да присъства сериозно с 29,9%.

  • M$ имаха план за намаляване на service pack-овете. При win2000 бяха четири, при xp три, при виста два, при win7 един и при win8 и след него вече няма да има. Вместо sp ще пуснат нов win, а m$ ще се молят да се хареса на клиентите, инстарипан на таблети, защото са доста изостанали от конкуренцията. Фрагментацията ще се увеличи осезаемо, защото програмите ще трябва да се правят и за arm и за ia-32, и за amd64. Някой ще имат метро интерфейс, някой ribbon... m$ подготвят пълна каша да сътворят.
    vladovn
  • SP2 за XP си беше едва ли не нов Windows. :) Между другото някой знае ли кога се очаква SP2 за Windows 7 :? SP1 излезе година и половина след предстваянето на 7, а тoй скоро ще навърши три годинки и май е време за ъпдейт вече.. :)
    asenna5
  • с 2 уточнения: 1. след СП2 2. 7 е много по-добър вече дори от СП3 :)
    KOBRETI