Windows 8 ще е готов в началото на август, в магазините ще е в края на октомври

Windows 8 ще е готов в началото на август, в магазините ще е в края на октомври
Досега Microsoft пазеше в тайна информацията за това кога потребителите ще могат да получат достъп до финалната версия на Windows 8. Компанията прекрати мълчанието си, като по време на събитието Worldwide Partner Conference в Канада обяви, че версията RTM (Release to Manufacturing) на платформата ще е готова през първата седмица на август. Тогава ще я получат и партньорите на компанията, които разработват хардуерни продукти с платформата. Крайните потребители ще трябва обаче да почакат почти 3 месеца, преди да получат възможност да закупят Windows 8 - това ще стане в края на октомври. По същото време очакваме и таблети с Windows RT - версията на платформата за архитектура ARM.

 • Нямам търпение да го сложа на моя Acer Iconia Tab :) Тази новина означава ли, че RTM-а ще се появи по торентите след 2 седмици?
  fashion_m
 • Като гледам, Сърфис ще си имат физическа клавиатура, откачаща се. Мишка не вуждам какъв е проблемът да се свърже - свързвам мишка дори с двата си Стрийка - имам блутут мишка и клавиатура и ги свързвам едновременно с таблета без никакви проблеми
  KOBRETI
 • Не мисля, че таблетите с Windows ще променят кой знае колко облика на тая група устройства (таблети) и ще ги направят удачни за работа. Освен може би ако не направят някакъв хибрид, с физическа клавиатура, откачащ се екран, възможност да се включи мишка и т.н. И в крайна сметка един ultrabook винаги ще е по-добър за работа от таблет в каквато и да е форма. Представям си все едно iPad но с Windows 8, е кое му е удобно, ако трябва да върша офис работа, да въвеждам текст, да пиша дълги мейли, да ползвам специализирани програми, ще ми се разкаже играта без мишка и хардуерна клавиатура. Таблета е за консумация на съдържание (игри, музика, видео и т.н.), за браузване на нета. Таблета като цяло е за развлечение първо.
  osama11
 • Навремето имаше едни лаптопи (мисля че на HP), които бяха нещо като хибриди (може и още да си ги има). Екранът можеше да се обръща и върти на 360 градуса, като по този начин лаптопа се превръщаше в таблет с Windows. Точно тези компютри вършеха добра доста добра работа за определени цели, но със сигурност таблетите с Windows 8 ще са от съвсем друго измерение.
  SwollenMembers