Windows Phone 8 GDR3 може да включва център за нотификации

Windows Phone 8 GDR3 може да включва център за нотификации
Една от функциите, за които се говори, че ще бъде добавена към Windows Phone 8 с последващ ъпдейт, е център за нотификации, който да обединява всички известия от системата и различните приложения. Последно се заговори, че той ще дойде с Windows Phone Blue в началото на следващата година, но се появи слух, че Microsoft може и да са ускорили работата, за да успеят да го добавят в обновяването GDR3, което очакваме тази есен.

Информацията е от източник на NokiaPowerUser.com, който твърди, че ъпдейтът вече се тества от Nokia Индия. Мнозина смятат, че плочките от началния екран вършат добра работа като център за нотификации, но има и други, които искат отделна секция с известията. Вече се появи информация, че това е била една от планираните за Windows Phone 8 функции, но Microsoft не са имали много време, за да го добавят с пускането на тази версия на платформата.

Друга желана функция, за която се твърди, че ще дойде с GDR3, е възможността за независим контрол на силата на звука за различни функции - например за звънене, слушане на музика, будилник и т.н. Тази информация идва от източници на китайския сайт WPDang, който пише, че в обновяването ще присъства и функция с името Quick Settings, която предполагаме ще осигурява бърз достъп до различни системни функции подобно на iOS и Android.

http://www.wpdang.com/archives/105069.html

 • @stefanicio Много странен WP има тая твоя приятелка. Аз съм със LG Optimus 7 и звука при говорене е макс 10 и се намаля и увеличава независимо от звука на музиката, звъненето, нотификацийте и т.н, които пък са до максимум 30. Имам приятели, от които двама са със 820 и един е със HTC 8S, при тях е същото.
  GSMaster
 • Имате объркване , не е чак толкова глобален контрола на звука . Нивото на разгор е различно от това на сила на звънене/мултимедия . И да за мултимедия , аларма и звънене е една , но за съжаление на скептиците и това скоро ще е наред .
  vanci1990
 • Значи първо ще трябва да задминат нокия 1100 по функционалност :D Защото и там силата на звука при разговори се регулира отделно от силата на звънене
  mkpetrov
 • Дори не можеш да си представиш, колко глобален е контрола на звука в момента при WP 8. Когато говориш с някого и вземеш, че си намалиш звука, за да не ти продъни ухото, това намаля звука глобално - звука на звънене, звука на алармите звука на нотификациите (ако изобщо повечето могат да се нарекат така) и каквото още се сетиш... Просто Microsoft имат мноооого да наваксват, докато продукта, който предлагат добие един приличен за използване вид. p.s. За протокола само да кажа, че нямам WP телефон, но една моя много близка приятелка си купи (въпреки многократните ми опити да я разубедя) Lumia 820 и доста съм го ръчкал.
  stefanicio
 • Уау, няма дори независим контрол на звука все още? Че то това не са никакви смартфони (whistle) Какво ли още липсва, за което човек и не подозира, че е възможно? Лично аз не бих посмял да си взема телефон с уиндоус точно поради тази причина, каквото и да добавят. И като гледам съвсем не съм само аз(whistle)
  mkpetrov