Windows Phone 8 ще разполага с истинска многозадачна работа

Windows Phone 8 ще разполага с истинска многозадачна работа
Проблемът с възможностите за многозадачна работа на мобилните платформи е основен, но с пускането на Windows Phone 8, изглежда, че iOS ще остане единствената платформа, която не поддържа истински мултитаскинг. Със следващата версия на мобилната платформа на Microsoft опцията за работа на заден фон ще бъде отворена за всички автори на приложения. По време на демонстрацията Microsoft показа как можете да получавате обаждания по Skype, без да се налага да държите приложението отворено на екрана си. Друг от примерите, които дадоха от Microsoft, беше свързан с приложенията, които записват местоположението ви - например спортни програми или карти - те ще могат да бъдат във фонов режим, докато вие работите с други програми на телефона си или просто говорите.

 • Към цялата идилия, хвалеща Андроид, оплакваще се от нуждата от джейлбрейк.
  keyone
 • Това към кого беше насочено? :| Защото аз нямам нищо против приложенията, които се инсталират след джейлбрейк :)
  emosc [Vivacom]
 • Ха-ха, знчи имате против приложенията, които се инсталират след джейлбрейк, но ползвате ок. 2-3-4 такива, само за да ви държи батерията някакво нормално време? Поздравявам ви, вие сами не знаете какво искате. :D
  keyone
 • За да ти точи така батерията явно ти си пуснал нещо да извършва забравената програма.Защото,ако просто е минимизирана и не прави нищо не би трябвало да получиш разлика от повече от 2-3 %.Или си пуснал да се тегли нещо и си го забравил,или е кофти написана въпросната програма или е настроена не много добре от потребителя.Естествено,че Iphone-а ще ти издържа повече.Мултитаскинга винаги ще гълта повече батерия.Това е неоспорим факт.Дори wp8 ще почне да точи яко и ще почне да лагва като го пуснат.Защото разработчиците на приложения много ги сърби да слагат ей така по един бекграунд сървис.Е ако микрософт филтрират такива приложения в магазина може и да не станат толкова зле нещата.Но пък тогава няма да натрупат голям брой програми като Андроид и иОС.
  azcv
 • 30% наистина е много.Колегата правилно е дал better battery stats като решение на проблема.В програмата се гледат partial wakelocks.Това са частични събуждания.Ако някоя програма буди телефона е възможно да пада с толкова.При мен се случвало 3 пъти.Двата пъти беше с теми за go locker,вероятно некадърно направени.Третият път беше с приложението на sugar sync.И трите програми отидоха в кофата.
  azcv
 • [Quote]@board, 30% за нощ е прекалено много, явно има някоя програмка която дърпа.[/Quote]Нали именно това казвам, че ми се е случвало, да забравя конкретна програма в бекграунд и тя да си точи ли точи... Просто искам да кажа, че истинския муктитаскинг освен плюсове си има и минуси. [Quote]Ако забравиш видеоплейъра, още по-бързо ще падне батерията. Както винаги, предимствата на Андроид просто не са нужни на Apple феновете. А 4S да не би да изкарва повече от 1-2 дена на един заряд ? С неговия си "мултитаскинг". [/Quote] Отвори очите на този Епъл фен, с какво конкретно ти е толкова полезен този истински мутитаскинг? И да, определено четворката ми издържаше повече от SGS3 при идентично потребление.
  board
 • [Quote]с постоянно включено wifi пада сравнително много, само дата - 2-4 процента за 6 часа, при мен е така. [/Quote] В standby мисля, че не харчи чак толкова wifi spored men. В менюто за консумация на батерията го виждам само когато заряда на батерията е около 100% и не съм правил почти нищо с телефона. След това изчезва от списъка с нещата, които консумират най-много ток. По-голям разход дава свързаността с клетъчната мрежа. При мен към края на деня е около 4-6%.
  emosc [Vivacom]
 • Ползвам Juice Defender с настроен нощен режим, който изключва Wi-Fi/Data. Но и да не са изключени пак не може да падне с 30% батерията. По-скоро зависи от работещите приложения. Отделно ползвам Autorun Manager, с който съм спрял някои автоматично стартиращи приложения. Освен това вкъщи го държа на 2G режим. Държа да отбележа, че съм ползвал и iOS у-во, там винаги съм бил на 100% сутринта ;) Но стига толкова, че излязох от темата :)
  emosc [Vivacom]
 • Ако забравиш видеоплейъра, още по-бързо ще падне батерията. Както винаги, предимствата на Андроид просто не са нужни на Apple феновете.:D А 4S да не би да изкарва повече от 1-2 дена на един заряд ? С неговия си "мултитаскинг".
  buttman
 • с постоянно включено wifi пада сравнително много, само дата - 2-4 процента за 6 часа, при мен е така. @board, 30% за нощ е прекалено много, явно има някоя програмка която дърпа. инсталирай better battery stats (в xda има безплатна версия) и виж кое е причината.
  fintaraBG
 • Разбира се, ако спреш Wi-Fi, Data & so on, няма как да пада повече.
  keyone
 • [Quote]Честно казано не знам какво му липсва на мултитаскинга на iOS. Дори в момента при андроид малко ми липсва, като забравя някое приложение пуснато и разни процеси си точат батерията, не ми е много кеф, особено пък като сутринта видя, че 30% от батерията ми ги няма.[/Quote] Прекалено голям процент е това. При мен дори и без оптимизации не ми е падала батерията с повече от 7-8% на вечер, а в момента съм ги смъкнал на 1-2%. С ICS даже съм имал редки случаи да съм на 100% сутринта. :)
  emosc [Vivacom]
 • (yes)
  TheNextOne
 • Въпреки ,че съм за мултитаскинга , една опция в менюто дали да е разрешена или забранена работа в фонов режим за приложението ще направи всички щастливи, а споровете излишни.
  ivyanev
 • [Quote]iOS остана единствената ОС без истински мултитаскинг.[/Quote] Честно казано не знам какво му липсва на мултитаскинга на iOS. Дори в момента при андроид малко ми липсва, като забравя някое приложение пуснато и разни процеси си точат батерията, не ми е много кеф, особено пък като сутринта видя, че 30% от батерията ми ги няма.
  board
 • Плюс това всяко приложение може да се направи от разработчика да работи в фонов режим без прекъсване.
  TheNextOne
 • И устройствата с тази ОС останаха единствените, които нямат нужда от 2,ххх mAh батерия, за да се справя добре. Доста по-добре от почти всички остнали устройства.
  keyone
 • iOS остана единствената ОС без истински мултитаскинг.
  asenna5
 • Ааа, не, мен не ме брой, аз бях твърдо зад идеята с мултитаскинга в WinPho 7-7,5, ако изключим Скайп глупостите.
  keyone