Windows RT ще струва на OEM производителите 50-65 долара

Windows RT ще струва на OEM производителите 50-65 долара
Стойността на операционната система в компютрите е основен фактор за крайната цена, пред която се изправят крайните потребители. От DigiTimes научаваме за колко Microsoft ще продава лиценз за Windows 8 на OEM производителите на хардуер. Според данните, получени от тайвански производители на компоненти за лаптопи, OEM версията на Windows 8 ще струва на компаниите 60-80 долара, Windows 8 Pro (с Office) ще е на стойност 80-100 долара, а Windows RT (с Office) ще е на цена 50-65 долара. Платформата ще дебютира към края на октомври и се очаква с големи надежди от производителите на хардуер, които смятат, че ще помогне за повишаване търсенето на лаптопи. По-голям ръст обаче се очаква догодина, когато ще се появят много модели лаптопи със сензорни екрани.

http://www.digitimes.com/news/a20120711PD211.html

  • Ами явно са се усетили, че докато слагат високи цени за крайния потребител то той ще предпочита да ползва пиратските версии.
    nmnikolov
  • Win rt няма да има за крайни потребители, ако правилно си спомням една стара новина. Освен това, мисля, (не мога да се сетя, къде четох новината) че най - евтиния win за oem беше седмицата, на цени от $140, с намалена функционалност и определено без офис. Та цените определено са занижени.
    vladovn
  • Те едва ли са били по-високи досега. Разбира се за крайния потребител сметката ще е друга.
    Nistel