XDA Developers избра Sony Mobile за производител на годината

XDA Developers избра Sony Mobile за производител на годината
Форумите на сайта XDA Developers са популярно място за всеки, който търси начин да подобри работата на своя телефон или таблет с Android или Windows Phone и не се бои да му инсталира нов софтуер, разработен от опитни ентусиасти. Порталът обяви името на компанията, която получава титлата производител на годината, но това не е Samsung, ако сте си помислили така заради големите продaжби на модели като Galaxy S III и Galaxy Note II.

Титлата на XDA Developers получи Sony Mobile и причините за това са многобройни. От сайта посочват, че до есента на миналата година компанията е имала хладно отношение към разработчиците на неофициален софтуер, телефоните й са били със заключен bootloader, а ъпдейтите до новите версии на Android са били малко или забавени.

Положението обаче се е променило през септември на 2011 г., когато компанията публикува изявление, че вече ще поддържа независимите разработчици на Android, а след пускането на Sony Xperia S в началото на тази година осигури ръководство за отключване на bootloader софтуера и дори пусна изходния код на ядрото на устройството заедно с указания за използването му. От XDA Developers посочват, че нито един друг производител досега не е правил това.

Повече за действията на Sony Mobile, довели до признанието, можете да видите тук:
http://www.xda-developers.com/holiday-guide-2012/oem-of-the-year/

 • [Quote]остави източника на статията аз гледах какъв % телефони продават на фона на останалите компании[/Quote] Това какво общо има с темата? XDA е форум за разработчици на софтуер, не маркетингова компанийка. Тука бройките нямат значение.
  Parmenion
 • Сони и нексусите в момента са най-андроидските телефони. Смяната на политиката им в средата на миналата или по-миналата година им донесе много позитиви и хората ги предпочитат, въпреки че хардуерно не са най-добрите.
  makeno
 • Другата година Sony Nexus и ще избият рибата :)
  nmnikolov
 • Ами да си призная заслужена награда от година имам SE Live with Walkman, и определено със много доволен предвид, че е от нисък клас е със хубав чипсет получих ъпдейт до 4.0, и по звуковъзпроизвеждане си съперничи с много по-скъпи от него. Определено в последно време Сони обръщат внимание на клиентите си независимо какви са
  dancho612
 • Явно не си гледал достатъчно, защото са на трето място по продажби на смартфони. От миналата година не произвеждат обикновени телефони.
  mamuta70
 • остави източника на статията аз гледах какъв % телефони продават на фона на останалите компании
  benx1111
 • [Quote]Добре че е Джеймс бонд и ХДА да направят малко реклама, защото положението със сони е ...:X[/Quote] Хубаво е да прочетеш и източника на статията, там ясно е обясно защо са избрани. Напълно заслужена награда.
  Parmenion
 • И какво е положението със Сони? Освен,че са Топ марка за електроника от сто години и са номер 1! Преди два месеца си купих Експериа Р,няма грешка,веднъж не се е замислил,веднъж не е забил.Преди това имах два уникални тайвански боклука HTC ONE X and ONE V.Нама такива боклуци хора!!!То не бе постоянно рестартиране,то не губене на обхват,то лош звук....Ужас!
  gladiator77