Xiaomi Mi 8 Pro е с вграден в дисплея сензор на отпечатъци

Xiaomi Mi 8 Pro е с вграден в дисплея сензор на отпечатъци

Заедно с Mi 8 Lite Xiaomi представи и новия модел Mi 8 Pro. Тази модификация на флагмана Mi 8 по подобие на Mi 8 Explorer Edition има вграден в дисплея сензор за отпечатъци, а освен това ще се предлага и в два нови цвята. Според Xiaomi сензорът за отпечатъци е значително подобрен спрямо Explorer Edition, което е довело до 29% увеличение на скоростта на отключване на дисплея, както и на подобрение с 8.8% на разпознаването на отпечатъците. Другата новина в Mi 8 Pro са цветовете - устройството ще може да се закупи в черно и златисто в допълнение на версията с прозрачен заден панел.

Аксесоари за:

Останалите спецификации са сходни с тези на оригиналния Mi 8 и включват 6.21-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2248x1080, процесор Snapdragon 845, 6 / 8 GB RAM и 128 GB памет за приложения.Основната камера е с два 12-мегапикселови сензора и предлага оптична стабилизация на изображението. Предната камера е разположена в изрязаната част на дисплея и е с резолюция 20 мегапиксела.

Батерията е с капацитет 3400 mAh, а операционната система е Android 8.1 Oreo, който ще бъде обновен до Android 9 Pie. Mi 8 Pro включва и познатата от Mi 8 система за инфрачервено лицево разпознаване. Цената на телефона стартира от 3199 юана (400 евро) за варианта с 6 GB оперативна памет и стига до 3599 юана (450 евро) за изданието с 8 GB RAM. Доставките в Китай ще започнат на 21 септември, а за момента няма още официална дата за останалите пазари.

Източник: GizmoChina