Xiaomi Mi A1 вече получава ъпдейт до Android 9 Pie

Xiaomi Mi A1 вече получава ъпдейт до Android 9 Pie

Наскоро Xiaomi пусна бета версията на Android 9 Pie за своя модел Mi A1, но сега вече е наличен и финалният софтуер. Обновлението съдържа освен новата версия на операционната система и редица други екстри. Така например вече е активирано FM радиото в устройството, а освен това е въведен и нов адаптивен режим на управление на батерията, който обещава по-висока издръжливост.

Освен това притежателите на Mi A1 ще получат и опростена навигация из менютата на смартфона, както и предложения за приложения и действия в зависимост от начина на употреба на устройството. Към момента ъпдейтът е наличен в Бангладеш, но вероятно още в близките дни ще стане достъпен и за притежателите на Xiaomi Mi A1 в другите региони.

Източник: Android Guider

 • Аз пък точно обратното питам - каква е тази истерия покрай новата версия това, новата версия онова. Корпоративната ми машина в офиса си е на Windows 7 Enterprise. Вкъщи имаме Андроид 6, 7 и 8. Никаква разлика - всичко си върви, няма липсващи функции от 8 в 6 които да искаме да ползваме. Даже обратното - голия 8 няма и не може да има функции които в 6-цата са решени с оплюваното от половината форум MIUI - така и не намерих читав апп индикатор за нивото на заряд на блутут устройствата.
  iavorski
 • [Quote]няма нужда да коментираш за телефон за 250лв[/Quote] Андроид P беше пуснат в началото на август тази година, т.е. преди 4 месеца. А преди това дивелопърите имат предостатъчно време да нагласят нещата така, че още в ден първи да пуснат ъпдейт и за техните телефони. Ами ако ще се бавят толкова време всеки път, какъв е смисълът от въпросната програма Android One?
  Blue Sky
 • Абе за коментиране е - уж обещават повече ъпдейти на евтините телефони, но реално лятото трябваше да има Андроид 8 на Redmi note 5a prime, Еми още няма. Седи си на 7.1.2 Сега, хубаво е, че вкарват MIUI 10 с новата графика и security updates, които за другите евтини марки няма, но ДА НЕ БЯХА ОБЕЩАВАЛИ нов Андроид - няма.
  tzincbg
 • разбира се :) тогава си купи Pixel, като не струва, и няма нужда да коментираш за телефон за 250лв.
  tixooo