Xiaomi Mi A1 вече получава ъпдейт с Android 8.0 Oreo

Xiaomi Mi A1 вече получава ъпдейт с Android 8.0 Oreo

Китайската компания Xiaomi спази обещанието си да пусне Android 8.0 Oreo за Xiaomi Mi A1 до края на годината и вече стартира разпространението на софтуера. Процесът ще протече на етапи, така че много от устройствата най-вероятно ще го получат в началото на следващата година. Компанията посочва, че потребителите първо трябва да инсталират последния декемврийски ъпдейт с номер 7.12.19, за да получат след това и Android 8.0.

Преди дни писахме, че някои устройства са получили Android 8.0 като част от публичните тестове на софтуера и явно бъговете вече са изчистени и компанията е готова да пусне финалното издание към всички съвместими смартфони. Както може да се предположи, обновяването включва обичайните добавки на Oreo като променено меню с настройки, адаптивни икони, Picture-in-Picture режим и автоматично попълване на съдържание във форми, но освен това има и други промени.

Наскоро индийският сайт Telecomtalk писа, че в тестовата версия приложенията се зареждат много по-бързо, а анимациите в интерфейса са по-плавни. Заедно с това обновяването активира и възможност за бързо зареждане, но потребителите вероятно ще трябва да се снабдят със съвместимо зарядно. Mi A1 е първото устройство на Xiaomi с Android One, което означава, че използва почти стандартна версия на Android и би трябвало да има по-дълга софтуерна поддръжка.