Xiaomi Mi Band 5 предлага по-голям дисплей и издръжливост до две седмици

Xiaomi Mi Band 5 предлага по-голям дисплей и издръжливост до две седмици

Най-новото попълнение сред популярните фитнес гривни на Xiaomi Mi Band – Mi Band 5, вече е факт, като включва редица подобрения спрямо предшественика си. Наличен е AMOLED дисплей с диагонал 1.1 инча, който може да бъде персонализиран с разнообразни циферблати, включително анимирани. Под него е поставен и сензорен бутон за връщане към основния екран.

Наборът от сензори остава непроменен и включва акселерометър, барометър, жироскоп и възможност за отчитане на пулса. Не се оправдаха слуховете, които посочваха, че ще е наличен сензор за отчитане на нивото на кислород в кръвта. Подобрен е пулсомерът, който вече може да засича нередности и да информира потребителите.

Mi Band 5 вече може да извлича данни, свързани с фазата на съня REM (бързо движение на очите). Налични са и 11 професионални споретни режима, които са специално настроени за точно проследяване. Mi Band 5 може да разпознава автоматично пет от основните стилове на плуване, като е налична водоустойчивост при потапяне до дълбочина от 50 метра. Вградена е и опция за отчитане на PAI (Personal Activity Intelligence) резултат, който показва въздействието на тренировките върху цялостното състояние.

Моделът има NFC версия, която може да бъде използвана за безконтактни плащания, както и гласов асистент. Според Xiaomi новата гривна предлага до 14 дни живот на батерията с един заряд. Зарядното вече се прикрепя магнитно към основата на устройството. Продажбите на Xiaomi Mi Band 5 в Китай започват на 18 юни с цени от 189 юана (23.49 евро) за варианта без NFC и 229 юана (28.46 евро) за този с NFC.

Източник: Xiaomi

 • Готина гривна, много функции, цветен, хубава цена, но за съжаление NFC пак само с AliPay (за Китай) (а се говореше и за Google Pay, но всъшност още не са обявили international варианта). Варианта който продават за момента е без NFC. Аз поръчах една бройка за $30.5.
  Само един не особено популярен търговец в али, продава и с NFC, но предполагам, че само го е писал, с цел привличане на клиенти.
  Mapuok
 • А с разплащателни виртуални карти като phyre, icard и други подобни става ли чрез тези гривни?
  mobilemann
 • Тези гривни са учудващо евтини.
  Някой знае ли какви процесори имат?
  Търсих, но нищо конкретно не видях.
  radko89
 • Готина гривна, много функции, цветен, хубава цена, но за съжаление NFC пак само с AliPay (за Китай) (а се говореше и за Google Pay, но всъшност още не са обявили international варианта).
  Чо :)