Xiaomi Mi Mix 2S ще предложи Android 8.0 и 3400 mAh батерия

Xiaomi Mi Mix 2S ще предложи Android 8.0 и 3400 mAh батерия

През последните дни от Китай се появиха слухове за нова версия на смартфона Xiaomi Mi Mix 2 и дори видяхме рендери на устройството, чиято достоверност засега е не потвърдена. Съществуването на Mi Mix 2S обаче става все по-сигурно с поредната информация за него, която идва от източници на XDA Developers. Всъщност новата информация се появи благодарение на изтекъл системен софтуер за телефона, осигурен от потребителя FunkyHuawei, който стои зад услугата FunkyHuawei.club, позволяваща дебрандиране и обновяване на телефони Huawei и Honor.

Аксесоари за:

В нея вече са достъпни и файлове за телефони на Xiaomi, включително и за очаквания Mi Mix 2S. След внимателно разглеждане на съдържанието на файловете XDA Developers посочват, че устройството е с кодово име Polaris, ще ползва чипсет Snapdragon 845 и ще има батерия с капацитет 3400 mAh. Другите детайли включват Android 8.0 Oreo (това потвърждава съвместимост с Project Treble) и 18:9 дисплей с резолюция 2260х1080 пиксела. В софтуера е открито доказателство за наличието на функции с изкуствен интелект в камерата – например разпознаване на сцената като в Huawei Mate 10.

Във файловете се споменава и името IMX363, което подсказва, че в камерата ще се ползва този сензор на Sony. Другите открити детайли включват инфрачервен порт, двусимови възможности и LED светлина (вероятно за нотификации), но през идните дни може да се появи повече информация за телефона, защото фърмуера е с голям обем и ще е нужно време за подробното му разглеждане.

Източник: XDA Developers