Xiaomi Mi Neckband Bluetooth Earphones Pro са достъпни и с ANC

Xiaomi Mi Neckband Bluetooth Earphones Pro са достъпни и с ANC

Xiaomi представи нов модел безжични слушалки, Mi Neckband Bluetooth Earphones Pro, в Индия. Устройството включва редица подобрения спрямо стандартната версия, която беше анонсирана преди време.

Сред тях е наличието на технология за активно шумопотискане, която може да ограничи околния шум с 25 децибела. Налична е и IPX5 сертификация за издръжливост на изпръскване с вода и пот. С един заряд на батерията новият модел може да предложи издръжливост до 20 часа възпроизвеждане на музика. Зареждането става през microUSB порт.

Останалите функционалности и параметри включват ниска латентност, 10-милиметрв басов говорител и възможност за активиране на гласовия асистент на телефона. Слушалките ще дебютират в Индия с цена 1799 рупии (20.5 евро).

Освен слушалките компанията анонсира и портативната колонка Mi Portable Bluetooth Speaker. Тя включва два говорителя с мощност по 8 вата и възможност за сдвояване с втора колонка за постигане на стерео звук.

Поддържа се активация на гласовия асистент на телефона, а освен това има и сертификация IPX7 за водоустойчивост. С един заряд на батерията се постигат до 13 часа автономия при плейбек. Тук зареждането става през USB Type-C порт. За връзка с източника на сигнал се разчита на Bluetooth 5.0.

Mi Portable Bluetooth Speaker ще се предлага в черен и син цвят. Цената му в Индия е 2499 рупии (28.5 евро).

Източници: Xiaomi (1), (2)