Xiaomi Mi Note 3 с изненадващо високи резултати в DxOMark

Xiaomi Mi Note 3 с изненадващо високи резултати в DxOMark

Xiaomi Mi Note 3 успя да ни изненада приятно като постигна неочаквано високи резултати във фотографските тестове на DxOMark. Устройството, което предлага средния клас процесор Snapdragon 660 в комбинация с 6GB RAM, постига резултати, които са сравними с телефони от по-високия клас като миналогодишното издание на Google Pixel и дори тазгодишния флагман на HTC. Mi Note 3 разполага с 12-мегапикселов сензор с бленда f/1,8, който е подпомагат от втори 12МР сензор с бленда f/2,6  и телефото оптика за двукратно оптично приближение.

Аксесоари за:

Именно тук се оказва, че китайците са свършили повече от отлична работа и техният продукт успява да засенчи дори в пъти по-скъпи телефони. От DxOMark са били особено впечатлени от снимките при ниска осветеност, където Mi Note 3 е показал отлични резултати, а нашумелите боке ефекти също са донесли бонуси на смартфона, който е получил цели 94 точки за снимките си. При видеоклиповете резултатът е малко по-нисък, но получените 82 точки отново издигат Mi Note 3 много над неговия ценови сегмент.

Източник: DxOMark

 • Това не е толкова проблем на Android, колкото на това, че много девелъпъри са разглезени Iphone фенчета и им е по-трудно да направят бързо приложение на Андроид, понеже се учат чак в последствие. Освен това facebook и Microsoft сякаш нарочно правят безумно тежки приложения за андроид. Ако ползва facebook faster
  tzincbg
 • [Quote]tzincbg: "замисляне", "циклене" и лагове " при Андроид има само ако си тъп и отваряш и инсталираш всякакви игри, реклами, "антивируси" и други измами. [/Quote] Дори и без тях, дори да не си тъп - лаговете си ги има в Android, колкото и да са ги свели до минимум. Предната седмица един познат си взел iPhone 6 (не 6S) от черния петък, но понеже за пръв път се сблъсква с iOS ме повика да му направя акаунт и т.н., след което му инсталирах абсолютно същите приложения, които си ползваше на Android-а. Влезе в Facebook приложението и каза: тук върви много гладко. Като имаш предвид, че iPhone 6 е с 1GB RAM и 2-ядрен процесор, а преди това ползваше 4-ядрен Android с 2GB RAM. Сметни щом човек, който никога не е ползвал iOS му прави впечатление, че няма лагове какво остава за другите с по-новите модели. Сега да не вземеш да ми разтегляш локуми, че трябвало да вземе 100-ядрен с 200GB RAM, че да му работи добре - всичко идва от Android, заради фрагментацията. [Quote]A4i: Сигурен съм че с подходяща тема от MIUI магазинчето няма да познаят в кафето дали си с айфон или с ми ноут 3. Много си приличат по някаква случайност.[/Quote] Да, вчера тествах това на телефона на един приятел - Note 4x (4GB RAM + 64GB вътрешна) с MIUI 9 developer версията.
  centur
 • Най-вероятно отговорът е съвсем прост - платили са си. Този сайт отдавна няма никаква реална стойност.
  strikercho
 • Сигурен съм че с подходяща тема от MIUI магазинчето няма да познаят в кафето дали си с айфон или с ми ноут 3. Много си приличат по някаква случайност.
  A4i
 • "замисляне", "циклене" и лагове " при Андроид има само ако си тъп и отваряш и инсталираш всякакви игри, реклами, "антивируси" и други измами.
  tzincbg
 • Ползвал съм custom ROM (AOSP) базиран на чист Android - всичко летеше до колкото му позволява хардуера.
  centur
 • За да напишеш последното си изречение, вероятно никога не си ползвал устройство с чист андроид, не оцапан от Huawei, Samsung и множество други, вкл. Xiaomi. Така че краят на изречението би трябвало да е [B](... както е при Xiaomi)[/B]
  torrentor
 • [Quote]Мilen: използвания сензор за камерата е топ предложение от Sony- IMX386. Но този апарат е доказателство, че не е нужно да даваш луди пари, за да имаш телефон с добра камера. Лудия фен ще даде 2000- 3000 лв.(догодина може би и 4000) за да има там каквото го кара да се чувства горд и извънземен.[/Quote] Една камера не прави телефона най-добър във всичко. Тя е само част от всичко останало. Значи твоя избор на телефон е по камерата, нали така? Луд фен, ама я ми кажи Xiaomi с iOS къде има? Ето мен ме кефи iOS, ама Xiaomi нямат телефон с такава ... ето защо ще дам 2000+ лв. Не се чувствам горд, а доволен, че iOS отговаря точно на изискванията ми и си върши работата както на мен ми харесва (гладко, плавно без "замисляне", "циклене" и лагове както е при Android).
  centur
 • @Милене, бързаш, бързаш, ама @Моля? ти показва правилната посока. :D
  muamamu1
 • Отговора е много прост. Ако се направи едно сравнение се вижда, че в повечето неща Pixel и U11 бият Mi Note 3, но сега нали е модерно телефоните да имат 2 камери и от там идват точките (Zoom и Bokeh) за Xiaomi-то, което изобщо не значи, че качеството на снимките е на невероятно ниво...
  Моля?
 • Е, то за всеки тестван телефон се говори, че е компрометирана оценката. Очевидно всеки фен си има някакво мнение. Ревюто може да се разгледа, има доста снимки и всеки може да си направи сам изводите. Да не забравяме, че използвания сензор за камерата е топ предложение от Sony- IMX386. Но този апарат е доказателство, че не е нужно да даваш луди пари, за да имаш телефон с добра камера. Разумния човек ще направи информиран избор. Лудия фен ще даде 2000- 3000 лв.(догодина може би и 4000) за да има там каквото го кара да се чувства горд и извънземен. Свят широк, хора всякакви...
  Мilen
 • Има нещо гнило след като във фотографските тестове изкарва по-висока оценка от HTC U11 и Google Pixel.
  chilko
 • Най-вероятно наистина снима добре, но посоченият сайт доста се компрометира с оценките, които дава ;)
  Боби13