Xiaomi Mi-Two залага на четириядрен процесор Snapdragon, струва само 250 евро

Xiaomi Mi-Two залага на четириядрен процесор Snapdragon, струва само 250 евро
Китайската компания Xiaomi, която се занимава с развитието на интерфейса MIUI за Android, представи следващото устройство, което ще носи нейната марка. И както очаквахме, то успя да ни изненада не само с технически характеристики, но и с цена. Смартфонът с името Mi-Two разполага с четириядрен процесор Qualcomm APQ8064 с работна честота 1,5GHz, който добавя и четириядрен графичен ускорител Adreno 320 с производителност, сравнима с тази на сегашните игрови конзоли. Особено на процесора е, че използва ядра Krait и е изработен по 28 нанометрова технология, а това го прави по-бърз от всички налични мобилни чипове.

Налице са 2GB RAM памет, а дисплеят на смартфона е с диагонал 4,3" и резолюция 1280 х 720 пиксела. Откриваме още 8МР камера с BSI сензор и бленда F2.0, която може да записва full HD видео, а сред другите характеристики са USB OTG, WiFi Display, WiFi Direct, аудиотехнология на Dolby, MHL за връзка с телевизор през HDMI, 16GB вградена памет и батерия с капацитет 2000 mAh.

Xiaomi Mi-Two работи с Android 4.1, чийто външен вид е променен с нова версия на интерфейса MIUI и ще се продава в Китай от октомври на цена едва 1999 юана, което прави около 255 евро.