Часовникът Xiaomi Mi Watch ползва Wear OS и има ниска цена

Часовникът Xiaomi Mi Watch ползва Wear OS и има ниска цена

Заедно с Mi CC9 Pro, Xiaomi представи и първия си умен часовник Mi Watch, който е с правоъгълна форма и по дизайн напомня доста на Apple Watch. Устройството е с размер на корпуса 44 милиметра и включва AMOLED екран с диагонал 1.78 инча, резолюция 368 х 448 пиксела и Always-on функционалност. Задната му част е керамична, а отдясно на корпуса са разположени два бутона (стандартен и въртящ се), които се използват за навигация в системния интерфейс.

Отляво на конструкцията са видими отвори за високоговорител и микрофон, които служат за провеждане на разговори, а това е възможно чрез поддръжката на eSIM. Сред останалите опции за свързаност са Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC и GPS. Основните хардуерни параметри включват чипсет Snapdragon Wear 3100 4G, 1GB RAM, 8GB за файлове и батерия с капацитет 570 mAh. С един заряд устройството може да предложи до 36 часа издръжливост в 4G режим.

В софтуерно отношение се разчита на Wear OS с интерфейс MIUI, а това е и първият персонализиран скин за операционната система за носими устройства. MIUI предлага над 40 вградени приложения, както и отделен магазин, в който има предложения от външни разработчици. Достъпни са очакваните функционалности за проследяване на тренировки и на сърдечния ритъм.

На този етап часовникът ще се предлага ексклузивно в Китай, а продажбите му започват на 11 ноември при цена 1299 юана (167 евро) с избор между каишки в четири цвята. Компанията ще продава и Premium Edition версия с покритие на екрана от сапфир и рамка и верижка от неръждаема стомана на цена 1999 юана (257 евро). Това издание се очаква до края на годината.

Източник: Xiaomi

Оферти на деня