Xiaomi остава лидер по доставки на смартфони в Индия

Xiaomi остава лидер по доставки на смартфони в Индия

Данни на Canalys разкриват, че през второто тримесечие на годината доставките на смартфони в Индия са намалели с 13% спрямо първите три месеца, което се дължи на втората вълна на пандемията, която обхвана страната. За периода са били доставени 32.4 милиона устройства, което обаче е с 87% повече спрямо същия период на миналата година.

Xiaomi остава пазарен лидер в страната с годишен ръст на доставките от 77% до 9.5 милиона броя, което носи пазарен дял от 29%. Втората позиция е за Samsung, която е доставила с 87% повече смартфони или 5.5 милиона броя, а пазарния дял на компанията е 17%. Vivo също увеличава доставките - с 45% до 5.4 милиона броя, което също се транслира в пазарен дял от 17%.

Realme е успяла да задмине Oppo с ръст на доставките от 181% до 4.9 милиона броя за пазарен дал от 15%. На пето място е Oppo с доставени 3.8 милиона смартфона, което е с 69% повече на годишна база. Компанията е с пазарен дял 12%. Тук е мястото отново да напомним, че Vivo, Oppo и Realme имат един собственик, така че сумарно те са действителния лидер в Индия.

Източник: Canalys