Xiaomi патентова интересен дизайн за смартфон

Xiaomi патентова в World Intellectual Property Office (WIPO) нов дизайн за смартфон, който описва устройство с четиристранно извит екран. И в момента има модели с извивки на екрана отляво и отдясно, но дизайнът на Xiaomi доразвива тази концепция. В материалите не виждаме наличието на предна камера, което не означава непременно липсата на такава. В патентната заявка към WIPO е добавена и компютърно генерирана визуализация на евентуалното устройство, което изглежда елегантно.

Сред другите черти в дизайна на смартфона откриваме двойна основна камера с LED светкавица на гърба и USB конектор в основата на конструкцията. Липсват каквито и да е хардуерни бутони и видим четец на пръстови отпечатъци. Това подсказва, че моделът ще заложи на вграден в екрана скенер за отпечатъци и навигация чрез жестове. Предстои да видим дали компанията ще създаде подобен смартфон, или той ще остане само концепция.Източник: LetsGoDigital

  • Добре, някой ше излезе ли и да каже как ще се хваща тоя телефон? За къде, кука на гърба или някви дръжки.... Те сега хората пищисаха от тия еджове че ги изтърват доста лесно. И аз пробвах извит екран , ами не е практично, не е удобно. Що не вземат да го направят направо като едно топче и тогава глей ко става. Бъдещето е в сгъваемите екрани , това е революция с реални ползи. Накрая ще стана фен на Ябълката, само те май си обмислят нещата добре. При тях такива извивки няма,защото им е ясно че са глупава мода.
    propov